Ένα ελαφρύ και καλοκαιρινό σεμιφρέντο που συνδυάζει την αφράτη υφή της ΓΙΩΤΗΣ Crème με τη φρεσκάδα της φράουλας και την κρεμώδη ρικότα.

Υλικά
- 250 γρ. ρικότα
- 250 ml ΓΙΩΤΗΣ Crème
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανιλίνη
- 200 γρ. φράουλες (καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια)
- 2-3 φράουλες για διακόσμηση
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Tips
- Μπορείτε να προσθέσετε και λίγη τριμμένη μαρέγκα ή μπισκότο για extra υφή.
- Η ΓΙΩΤΗΣ Crème διατηρεί τη σταθερότητά της και παγώνει τέλεια, χαρίζοντας ανάλαφρη υφή.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη ρικότα με τη ζάχαρη άχνη, τη βανιλίνη και τον χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει λείο και αφράτο μείγμα.
Βήμα 2
Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τη ΓΙΩΤΗΣ Crème με μίξερ χειρός μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Ενσωματώνουμε προσεκτικά τη χτυπημένη Creme στο μείγμα της ρικότας με απαλές κινήσεις.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα κομμάτια φράουλας και ανακατεύουμε ελαφρά. Στρώνουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα (τύπου κέικ) ντυμένη με μεμβράνη και την ισιώνουμε στην επιφάνεια. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.
Βήμα 4
Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες από πάνω.