Ο Μάστερ Σεφ Λάμπρος Βακιάρος φτιάχνει πουτίγκα σοκολάτας. Βελούδινη και λαχταριστή, η πουτίγκα ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους.
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τα 3/4 της ποσότητας από το γάλα, την μισή ποσότητα της ζάχαρης και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Παράλληλα σε ένα μεσαίο μπολ προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, την βανίλια, το κορν φλάουρ, το κακάο και τη 1/2 κούπα κρύο γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να μην έχουμε σβόλους και προσθέτουμε το μείγμα ανακατεύοντας έντονα στο γάλα. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια για 2΄μέχρι να αρχίσει να δένει.
Στο ίδιο μπολ (για οικονομία σκευών) ομογενοποιούμε τα
αυγά και προσθέτουμε σε αυτά με μια κουτάλα μέρος από τη κρέμα πολύ σιγά στην αρχή ανακατεύοντας έντονα έτσι ώστε να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία στα αυγά. Πάντα με την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας έντονα και μόλις πάρει μία βράση αποσύρουμε από την εστία. Ιδανικά σουρώνουμε το μείγμα από ένα ψιλό σουρωτήρι και στη συνέχεια όσο είναι ακόμα καυτό προσθέτουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν στην κρέμα.
Μεταφέρουμε τη κρέμα σε ένα σκεύος, καλύπτουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 με 1.30 ώρα να κρυώσει. Γαρνίρουμε την πουτίγκα με ελαφρώς χτυπημένη κρεμά γάλακτος και ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε τα 3/4 της ποσότητας από το γάλα, την μισή ποσότητα της ζάχαρης και ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Παράλληλα σε ένα μεσαίο μπολ προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, την βανίλια, το κορν φλάουρ, το κακάο και τη 1/2 κούπα κρύο γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να μην έχουμε σβόλους και προσθέτουμε το μείγμα ανακατεύοντας έντονα στο γάλα. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια για 2΄μέχρι να αρχίσει να δένει.
Βήμα 2
Στο ίδιο μπολ (για οικονομία σκευών) ομογενοποιούμε τα
αυγά και προσθέτουμε σε αυτά με μια κουτάλα μέρος από τη κρέμα πολύ σιγά στην αρχή ανακατεύοντας έντονα έτσι ώστε να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία στα αυγά. Πάντα με την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας έντονα και μόλις πάρει μία βράση αποσύρουμε από την εστία. Ιδανικά σουρώνουμε το μείγμα από ένα ψιλό σουρωτήρι και στη συνέχεια όσο είναι ακόμα καυτό προσθέτουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν στην κρέμα.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε τη κρέμα σε ένα σκεύος, καλύπτουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 με 1.30 ώρα να κρυώσει. Γαρνίρουμε την πουτίγκα με ελαφρώς χτυπημένη κρεμά γάλακτος και ψιλοκομμένη κουβερτούρα.