Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για vegans με ψωμί σικάλεως, μανιτάρια και λάχανο τουρσί.
Υλικά
- 150 γρ. λευκά μανιτάρια, σε χοντρές φέτες
- 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο + λίγο επιπλέον
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 κουτ. σούπας κέτσαπ με λιγότερη ζάχαρη και αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού σάλτσα horseradish
- λίγες σταγόνες καυτερή σος της αρεσκείας μας
- 1 καλή πρέζα μπαχάρι, σκόνη
- 2 φέτες ψωμί σίκαλης
- 1 φέτα τυρί έμενταλ
- 2 κουτ. σούπας κόκκινο λάχανο τουρσί
- 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα light
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Ρίχνουμε τα μανιτάρια σε ένα αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε για 10΄. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα ανακατεύουμε με το σκόρδο. Περιχύνουμε με το λάδι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 2
Επιστρέφουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10΄ μέχρι τα μανιτάρια να σκουρύνουν και να μαλακώσουν. Αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσουν. Αναμιγνύουμε σε μπολ τη μαγιονέζα, την κέτσαπ, τη σάλτσα horseradish, το ψιλοκομμένο αγγουράκι, το κρεμμύδι, την καυτερή σος και το μπαχάρι, αλατίζοντας ελαφρά.
Βήμα 3
Αλείφουμε τη μια πλευρά της κάθε φέτας ψωμιού με το μείγμα από σος. Στη μία φέτα βάζουμε τα μανιντάρια, το τυρί και το λάχανο τουρσί. Καλύπτουμε με την άλλη φέτα ψωμιού σε σάντουιτς
Βήμα 4
Αλείφουμε και τις δύο πλευρές του σάντουιτς με το λάδι και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 2΄-3΄ από τη μία πλευρά πιέζοντας προς τα κάτω με μια σπάτουλα για να χρυσίσει. Το ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο και από την άλλη πλευρά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
Βήμα 5
Κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε σε πιάτο με επιπλέον αγγουράκι τουρσί.
Styling: Faye Wears - Food Styling: Troy Willis- Φωτογραφία: James Lee