Τι θα λέγατε όμως αν δοκιμάζατε ένα vegan σάντουιτς που αντί για κρέας έχει μέσα φλούδες μπανάνας; Σας έχουμε βρει μια συνταγή που οπτικά μοιάζει στο pulled pork σάντουιτς (ένα κλασικό αμερικάνικο σάντουιτς με χοιρινό) αλλά δεν είναι παρά η vegan εκδοχή του με μπανάνες!
Κόβουμε σε λωρίδες τη φλούδα της
μπανάνας χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τις φλούδες σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το αλάτι, το κύμινο, την καπνιστή πάπρικα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κέτσαπ και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη, μέχρι το μείγμα να πάρει ένα καστανό χρώμα.
Ζεσταίνουμε το ψωμάκι στην τοστιέρα και στη συνέχεια βάζουμε μέσα τη σαλάτα μας και τη γέμιση που φτιάξαμε στο τηγάνι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβουμε σε λωρίδες τη φλούδα της
μπανάνας χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τις φλούδες σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το αλάτι, το κύμινο, την καπνιστή πάπρικα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κέτσαπ και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμη, μέχρι το μείγμα να πάρει ένα καστανό χρώμα.
Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το ψωμάκι στην τοστιέρα και στη συνέχεια βάζουμε μέσα τη σαλάτα μας και τη γέμιση που φτιάξαμε στο τηγάνι.