Ζουμερό, κανελένιο, σταφιδένιο, σοκολατένιο! Μα κυρίως υγιεινό! Κι όμως γίνεται να τρώμε και τα Χριστούγεννα σωστά!
Φτιάχνετε τα δύο «αβγά» τσία: Βάζετε σε μπολάκι το νερό και την τσία. Αφήνετε στην άκρη να πήξει για 10 λεπτά.
Ενώνετε τα στερεά σε μπόλ και ανακατεύουμε.
Στο μπλέντερ βάζετε την κολοκύθα σε κομμάτια, τα μπαχαρικά, το μέλι και το ταχίνι. Χτυπάτε.
Με αβγοκόφτη ενώνετε την μπανάνα με το βούτυρο ώσπου να γίνουν κρέμα. Την προσθέτετε στο μίγμα της κολοκύθας μαζί με τα «αβγά» τσία. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
Τέλος προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με τον αβγοδάρτη ώσπου να ενωθούν καλά.
Προσθέτετε σταγόνες κουβερτούρα και σταφίδες κορινθιακές. Ανακατεύετε καλά για να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
Λαδώνετε ένα ταψί για κέικ και ρίχνετε το μίγμα.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 50 λεπτά με μία ώρα. Στην μισή ώρα καλύπτετε το κέικ με αλουμινόχαρτο για να μην καεί η άνω επιφάνεια.
Αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Φτιάχνετε τα δύο «αβγά» τσία: Βάζετε σε μπολάκι το νερό και την τσία. Αφήνετε στην άκρη να πήξει για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Ενώνετε τα στερεά σε μπόλ και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
Στο μπλέντερ βάζετε την κολοκύθα σε κομμάτια, τα μπαχαρικά, το μέλι και το ταχίνι. Χτυπάτε.
Βήμα 4
Με αβγοκόφτη ενώνετε την μπανάνα με το βούτυρο ώσπου να γίνουν κρέμα. Την προσθέτετε στο μίγμα της κολοκύθας μαζί με τα «αβγά» τσία. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
Βήμα 5
Τέλος προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με τον αβγοδάρτη ώσπου να ενωθούν καλά.
Βήμα 6
Προσθέτετε σταγόνες κουβερτούρα και σταφίδες κορινθιακές. Ανακατεύετε καλά για να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
Βήμα 7
Λαδώνετε ένα ταψί για κέικ και ρίχνετε το μίγμα.
Βήμα 8
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 50 λεπτά με μία ώρα. Στην μισή ώρα καλύπτετε το κέικ με αλουμινόχαρτο για να μην καεί η άνω επιφάνεια.
Βήμα 9
Αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε.