Η «αρχόντισσα» των γιορτινών γλυκών και πρωταγωνίστρια της Πρωτοχρονιάς, βασιλόπιτα, σε μια ενδιαφέρουσα εκδοχή με αρώματα πορτοκαλιού και Σιρόπι Αγαύης Sunny Via. Αξίζει να τη δοκιμάσετε!
Υλικά
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20γρ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κουτ. γλυκού σόδα φαγητού
- ½ φλιτζανάκι του καφέ μαύρη ζάχαρη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 4 γεμάτες κουτ. σούπας ταχίνι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ Σιρόπι Αγαύης Synny Via
- 1 φλιτζανάκι του καφέ σπορέλαιο
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Αρχικά, χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το ταχίνι για 2 λεπτά. Προσθέτετε το σπορέλαιο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη. Προσθέτετε το ξύσμα, το Σιρόπι Αγαύης και το χυμό πορτοκαλιού.Βήμα 2
Συνεχίζετε το χτύπημα ενώ προσθέτετε τη σόδα και εναλλάξ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Σταματάτε το χτύπημα μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί καλά.Βήμα 3
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα για κέικ και κατόπιν ρίχνετε το μίγμα σας. Ψήνετε στον φούρνο με αέρα για 1 ώρα περίπου. Αφήνετε το κέικ να κρυώσει, ξεφορμάρετε και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και σπόρους από ρόδι αν θέλετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb