Αφράτη και νόστιμη χάρη στη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, αυτή η βασιλόπιτα θα κλέψει τις εντυπώσεις στο γιορτινό τραπέζι.
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την Kαστανή Zάχαρη Fytro για 6-8 λεπτά. Προσθέτετε την αμυγδαλόπαστα κομμένη με το χέρι σε μικρά κομμάτια, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί προσθέτετε τους κρόκους αβγών, το γιαούρτι και μερικές σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Τέλος, προσθέτετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνετε τη βασιλόπιτα πίτα στο φούρνο για περίπου 50 λεπτά.
Την αφήνετε να κρυώσει λιγάκι και την αναποδογυρίζετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα, προσθέτετε από κάτω το φλουί και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη. Αν θέλετε, στολίζετε τη βασιλόπιτα σας και με μία φαρδιά ασημένια ή κόκκινη κορδέλα ή κάποιο άλλο χριστουγεννιάτικο στολίδι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την Kαστανή Zάχαρη Fytro για 6-8 λεπτά. Προσθέτετε την αμυγδαλόπαστα κομμένη με το χέρι σε μικρά κομμάτια, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Βήμα 2
Όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί προσθέτετε τους κρόκους αβγών, το γιαούρτι και μερικές σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλου, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Βήμα 3
Τέλος, προσθέτετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC. Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνετε τη βασιλόπιτα πίτα στο φούρνο για περίπου 50 λεπτά.
Βήμα 5
Την αφήνετε να κρυώσει λιγάκι και την αναποδογυρίζετε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα, προσθέτετε από κάτω το φλουί και πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη. Αν θέλετε, στολίζετε τη βασιλόπιτα σας και με μία φαρδιά ασημένια ή κόκκινη κορδέλα ή κάποιο άλλο χριστουγεννιάτικο στολίδι.