clock icon
60'

Βασιλόπιτα από τον Στέλιο Παρλιάρο (BINTEO)

Υλικά

  • 240 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. αμύγδαλο σκόνη
  • 280 γρ. ασπράδι αυγού (από 10 μικρά αυγά)
  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από 1 φρέσκο πορτοκάλι

Φτιάχνουμε την πιο εύκολη και γρήγορη βασιλόπιτα, χωρίς μίξερ, με βούτυρο Lurpak..

Sponsored Content

Σε ένα μπολ τοποθετούμε την ζάχαρη άχνη και το αμύγδαλο σε σκόνη. Προσθέτουμε το ασπράδι αυγού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο Lurpak. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το μπείκιν πάουντερ και το ξύσμα.

Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και αδειάζουμε σε αυτό το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40 - 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ τοποθετούμε την ζάχαρη άχνη και το αμύγδαλο σε σκόνη. Προσθέτουμε το ασπράδι αυγού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο Lurpak. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι, το μπείκιν πάουντερ και το ξύσμα.

Βήμα 2

Αλευρώνουμε και βουτυρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και αδειάζουμε σε αυτό το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 40 - 50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.