Τα βασιλομανίταρα ή πορτσίνι με τα σαγηνευτικά γήινα αρώματα και τη μεστή, σχεδόν κρεάτινη γεύση, δίνουν ένα πιάτο εξαιρετικής νοστιμιάς.
Υλικά
- 500γρ. βασιλομανίταρα φρέσκα ή 60γρ. αποξηραμένα
- 1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο, τα φυλλαράκια
- 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κιλό άγρια χόρτα καθαρισμένα
- 1 ντομάτα, σε μεγάλους κύβους
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Αν υπάρχει τζάκι, βάζουμε το πακέτο με τα μανιτάρια κάτω από τη στάχτη και ψήνετε εκεί για 30 λεπτά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Αν τα μανιτάρια είναι αποξηραμένα, τα μουλιάζετε για 30 λεπτά με 1 ώρα σε ζεστό νερό και μετά τα στύβετε καλά.
Βήμα 2
Βρέχετε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα, την τσαλακώνετε και βάζετε μέσα τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το θυμάρι και το λάδι και ανακατεύετε καλά με τα χέρια.
Βήμα 3
Διπλώνετε τη λαδόκολλα και τη δένετε με σπάγκο μαγειρικής. Ακουμπάτε το πακέτο πάνω σε μια σχάρα και στη συνέχεια πάνω σε ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά.
Βήμα 4
Στο μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνετε τα χόρτα και βράζετε για 4-5 λεπτά, να κρατάνε. Τα σουρώνετε και τα στραγγίζετε καλά.
Βήμα 5
Ανοίγετε τη λαδόκολλα με τα μανιτάρια, βάζετε μέσα τα χόρτα, προσθέτετε τη ντομάτα, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε ελαφρά τα υλικά με μια τσιμπίδα ή δύο πιρούνια και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Studiom.gr - Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης