Τα τυροκεφτεδάκια σε ίσως μία από τις πιο νόστιμες εκδοχές τους.
Υλικά
- 1½ φλιτζάνι τυρί καλαθάκι Λήμνου τριμμένο ή φέτα, θρυμματισμένο με τα δάχτυλα
- 4 κουτ. σούπας ελαιοπολτό
- 3 κουτ. σούπας αλεύρι
- 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
- αλεύρι για το πανάρισμα
- φρυγανιά τριμμένη
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τα τυροκεφτεδάκια
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύετε το τυρί με τον ελαιοπολτό και το αλεύρι και πλάθετε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.Βήμα 2
Βάζετε το αλεύρι, το αβγό και τη φρυγανιά σε τρία διαφορετικά μπολ. Τα περνάτε πρώτα από το αλεύρι, κατόπιν από το αβγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά.Βήμα 3
Ζεσταίνετε άφθονο ελαιόλαδο σε τηγάνι και ρίχνετε τα τυροκεφτεδάκια σε δόσεις. Τα τηγανίζετε στο καυτό ελαιόλαδο να ροδοκοκκινίσουν και τα βγάζετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.Βήμα 4
Τα σερβίρετε με ένα τσάτνευ ντομάτας ή άλλη σάλτσα της επιλογής σας γαρνίροντας με λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή μαντζουράνας.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling: Αντωνία Κατή