tirokeftedakia173954studiopaterakis
clock icon
40'

Τυροκεφτεδάκια με καλαθάκι Λήμνου και ελαιοπολτό

Υλικά

    Για τα τυροκεφτεδάκια

  • 1½ φλιτζάνι τυρί καλαθάκι Λήμνου τριμμένο ή φέτα, θρυμματισμένο με τα δάχτυλα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιοπολτό
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
  • αλεύρι για το πανάρισμα
  • φρυγανιά τριμμένη
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Τα τυροκεφτεδάκια σε ίσως μία από τις πιο νόστιμες εκδοχές τους.

Ανακατεύετε το τυρί με τον ελαιοπολτό και το αλεύρι και πλάθετε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.
Βάζετε το αλεύρι, το αβγό και τη φρυγανιά σε τρία διαφορετικά μπολ. Τα περνάτε πρώτα από το αλεύρι, κατόπιν από το αβγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά.
Ζεσταίνετε άφθονο ελαιόλαδο σε τηγάνι και ρίχνετε τα τυροκεφτεδάκια σε δόσεις. Τα τηγανίζετε στο καυτό ελαιόλαδο να ροδοκοκκινίσουν και τα βγάζετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
Τα σερβίρετε με ένα τσάτνευ ντομάτας ή άλλη σάλτσα της επιλογής σας γαρνίροντας με λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή μαντζουράνας.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύετε το τυρί με τον ελαιοπολτό και το αλεύρι και πλάθετε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού.

Βήμα 2

Βάζετε το αλεύρι, το αβγό και τη φρυγανιά σε τρία διαφορετικά μπολ. Τα περνάτε πρώτα από το αλεύρι, κατόπιν από το αβγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά.

Βήμα 3

Ζεσταίνετε άφθονο ελαιόλαδο σε τηγάνι και ρίχνετε τα τυροκεφτεδάκια σε δόσεις. Τα τηγανίζετε στο καυτό ελαιόλαδο να ροδοκοκκινίσουν και τα βγάζετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.

Βήμα 4

Τα σερβίρετε με ένα τσάτνευ ντομάτας ή άλλη σάλτσα της επιλογής σας γαρνίροντας με λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή μαντζουράνας.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling: Αντωνία Κατή