Μια εύκολη συνταγή με μανιάτικες τσουχτές για το καθημερινό μας τραπέζι από το ΜANHMANH στην Ακρόπολη.
Υλικά
- 1 πακέτο χωριάτικες μακαρούνες
- 100 γρ. σύγκλινο
- 200 γρ. μανιτάρια
- 30 ml λευκό κρασί
- 200 γρ. τριμμένη ξερή μυζήθρα
- 1 κλωνάρι μαϊντανό
- 4 αυγά
- λίγο ε.π. ελαιόλαδο
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβουμε το σύγκλινο σε σχήμα ζαριού και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και το σύγκλινο, σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά αφού πρώτα τα έχουμε βράσει.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο τηγάνι φτιάχνουμε τα αυγά μάτια, μελάτα, και τα βγάζουμε σε ένα ταψάκι. Καβουρδίζουμε τη μυζήθρα στο ίδιο τηγάνι μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα και μετά την ανακατεύουμε με τα μακαρόνια.
Βήμα 3
Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε ένα πιάτο και βάζουμε το αυγό από πάνω. Το σπάμε, ανακατεύουμε τον κρόκο με τα ζυμαρικά.