Οι τσιπούρες μπορεί να σας ταλαιπωρήσουν λιγάκι στο καθάρισμα, αλλά το γευστικό αποτέλεσμα αυτής της συνταγής θα σας δικαιώσει.
Υλικά
- 4 τσιπούρες (περίπου 250 - 300γρ. η καθεμιά)
- 2 καρότα καθαρισμένα, σε λεπτές φέτες
- 2 πατάτες καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
- 1 μπρόκολο, τα μπουκετάκια, πλυμένα
- 2 κλωναράκια σέλινο με τα φύλλα του, ψιλοκομμένα
- 4 - 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα φύλλα
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κρασοπότηρο κρασί, λευκό
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Τα καρότα και τις πατάτες καλό θα είναι να τα προβράσετε για να τα ψήσετε μετά μαζί με το ψάρι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε και κόβετε τα λαχανικά. Καθαρίζετε και πλένετε και τις τσιπούρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.Βήμα 2
Λαδώνετε ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος και βάζετε τις τσιπούρες. Ανάμεσά τους βάζετε τα καρότα, τις πατάτες, το μπρόκολο, τις σκελίδες σκόρδου, το σέλινο, το μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης.Βήμα 3
Σε ένα μπολ χτυπάτε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί. Περιχύνετε με το μίγμα τις τσιπούρες και τις ψήνετε στο φούρνο για 20 - 25 λεπτά. Σερβίρετε τα ψάρια ζεστά σε πιάτα γαρνίροντας με τα λαχανικά που ψήσατε στο φούρνο.Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή