Η γεύση του μας είναι οικεία, κυρίως από τα σμυρναίικα σουτζουκάκια. Εδώ το κύμινο δίνει στο ψάρι μας μια ξεχωριστή, εξωτική γεύση.
Υλικά
- 4 τσιπούρες, 350-400γρ. η καθεμιά, καθαρισμένες από τον ψαρά σας
- 2 πατάτες μεγάλες, σε λεπτές ροδέλες
- 1 πιπεριά κόκκινη, σε λεπτές λωρίδες
- 1 πιπεριά πράσινη, σε λεπτές λωρίδες
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο, χοντροτριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 1 κουτ. γλυκού κάρι μέτριο
- 1 πρέζα τζίντζερ σε σκόνη
- χυμό από 1 λεμόνι
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών, διαλυμένο σε ½ ποτήρι νερό
Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύετε καλά όλα τα μπαχαρικά και τα σοτάρετε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι. Με αυτά τρίβετε τις τσιπούρες. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπολ, περιχύνετε τα ψάρια με το χυμό λεμονιού, τρεις κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο και τον ζωμό λαχανικών. Μαρινάρετε τα ψάρια σκεπασμένα για 2 ώρες περίπου, αν και καλό είναι να τα μαρινάρετε όλη μέρα ώστε να αρωματιστούν καλά με τα μπαχαρικά.Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αραδιάζετε σε πυρίμαχο σκεύος τις πατάτες, τις ντομάτες και τις πιπεριές. Τα ανακατεύετε όλα μαζί, αλατοπιπερώνετε και τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.Βήμα 3
Τοποθετείτε από πάνω τα ψάρια και τα περιχύνετε με δύο τρεις κουταλιές σούπας από τη μαρινάδα. Αλατοπιπερώνετε. Ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά, προσθέτοντας αν χρειάζεται δύο τρεις φορές μία κουταλιά σούπας από τη μαρινάδα ώστε να ψηθούν τα λαχανικά και να μη στεγνώσουν τα ψάρια. Συνοδεύετε το φαγητό με ρύζι basmati.Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food Styling: Aντωνία Κατή