Φτιάχνουμε τσάτνεϊ με νεκταρίνι και με τζίντζερ και συνοδεύουμε τα τυριά μας με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Μπορούμε να προσθέσουμε τσάτνεϊ και στο απλό σάντουιτς.
Υλικά
- 100 ml μηλόξιδο
- 600 γρ. νεκταρίνια, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 1/4 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
- 1/4 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
- 3 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ξίδι, τα νεκταρίνια κομμένα σε μικρά κυβάκια, το κρεμμύδι εσαλότ ψιλοκομμένο, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο σε σκόνη, τους μαραθόσπορους, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν.Βήμα 2
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά να πάρουν βράση.Βήμα 3
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 45΄ μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Αφήνουμε το τσάτνεϊ να κρυώσει και συνοδεύουμε με πικάντικα τυριά.Φωτογραφία: Jonathan Gregson