nectarine & ginger chutney

Υλικά

  • 100 ml μηλόξιδο
  • 600 γρ. νεκταρίνια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1/4 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

Φτιάχνουμε τσάτνεϊ με νεκταρίνι και με τζίντζερ και συνοδεύουμε τα τυριά μας με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Μπορούμε να προσθέσουμε τσάτνεϊ και στο απλό σάντουιτς.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ξίδι, τα νεκταρίνια κομμένα σε μικρά κυβάκια, το κρεμμύδι εσαλότ ψιλοκομμένο, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο σε σκόνη, τους μαραθόσπορους, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά να πάρουν βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 45΄ μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Αφήνουμε το τσάτνεϊ να κρυώσει και συνοδεύουμε με πικάντικα τυριά.
Φωτογραφία: Jonathan Gregson

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ξίδι, τα νεκταρίνια κομμένα σε μικρά κυβάκια, το κρεμμύδι εσαλότ ψιλοκομμένο, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο σε σκόνη, τους μαραθόσπορους, το αλάτι και το πιπέρι καγιέν.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε τα υλικά σε μέτρια φωτιά να πάρουν βράση.

Βήμα 3

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 45΄ μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει. Αφήνουμε το τσάτνεϊ να κρυώσει και συνοδεύουμε με πικάντικα τυριά.

Φωτογραφία: Jonathan Gregson