Το πιο αγαπημένο κέρασμα φτιάχνεται εύκολα με Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και αποκτά εξωτική νότα με τους χουρμάδες και το ινδοκάρυδο.
Βάζετε τους χουρμάδες σε κατσαρολάκι μαζί με το μέλι, την Καστανή Ζάχαρη και το νερό. Αφού πάρουν βράση, περιμένετε 5 λεπτά και τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, τους στραγγίζετε και κρατάτε το σιρόπι.
Αφού κρυώσουν λίγο οι χουρμάδες τους πολτοποιείτε στο μπλεντεράκι και ρίχνετε τον πολτό σε ένα μπολ. Προσθέτετε το Τριμμένο Μπισκότο και 50γρ. από το ινδοκάρυδο. Ανακατεύετε στην αρχή με κουτάλι και στη συνέχεια ζυμώνετε με το χέρι, προσθέτοντας σταδιακά όσο από το σιρόπι χρειαστεί ώστε να γίνει ένα εύπλαστο μίγμα. Το αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει.
Βάζετε την υπόλοιπη καρύδα σε ένα βαθύ και ευρύχωρο μπολ. Βουτάτε τα χέρια σας σε μπράντι και πιάνετε μικρές ποσότητες μίγματος το οποίο πλάθετε σε μπαλίτσες.
Κυλάτε τις μπαλίτσες στο ινδοκάρυδο και τις τοποθετείτε μία μία σε χάρτινες θήκες ή απευθείας σε φοντανιέρα. Αφήνετε να σφίξουν λίγο στο ψυγείο πριν τις σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε τους χουρμάδες σε κατσαρολάκι μαζί με το μέλι, την Καστανή Ζάχαρη και το νερό. Αφού πάρουν βράση, περιμένετε 5 λεπτά και τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, τους στραγγίζετε και κρατάτε το σιρόπι.
Βήμα 2
Αφού κρυώσουν λίγο οι χουρμάδες τους πολτοποιείτε στο μπλεντεράκι και ρίχνετε τον πολτό σε ένα μπολ. Προσθέτετε το Τριμμένο Μπισκότο και 50γρ. από το ινδοκάρυδο. Ανακατεύετε στην αρχή με κουτάλι και στη συνέχεια ζυμώνετε με το χέρι, προσθέτοντας σταδιακά όσο από το σιρόπι χρειαστεί ώστε να γίνει ένα εύπλαστο μίγμα. Το αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει.
Βήμα 3
Βάζετε την υπόλοιπη καρύδα σε ένα βαθύ και ευρύχωρο μπολ. Βουτάτε τα χέρια σας σε μπράντι και πιάνετε μικρές ποσότητες μίγματος το οποίο πλάθετε σε μπαλίτσες.
Βήμα 4
Κυλάτε τις μπαλίτσες στο ινδοκάρυδο και τις τοποθετείτε μία μία σε χάρτινες θήκες ή απευθείας σε φοντανιέρα. Αφήνετε να σφίξουν λίγο στο ψυγείο πριν τις σερβίρετε.