Η σοκολάτα είναι από τις επιλογές που έχουν την τιμητική τους και στο γιορτινό τραπέζι. Φτιάχνουμε πανεύκολα τρουφάκια με Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και χουρμάδες και ξετρελαίνουμε μικρούς και μεγάλους.
Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Την περιχύνετε με την καυτή κρέμα και μετά από 1 λεπτό ανακατεύετε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα.
Ρίχνετε στη λιωμένη σοκολάτα το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και το ποτό. Τέλος, ενσωματώνετε τους χουρμάδες. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα και αφήνετε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο, για 7 ώρες, να σταθεροποιηθεί καλά.
Παίρνετε με κουταλάκι ίσες ποσότητες σοκολατένιου μίγματος και πλάθετε μπαλίτσες τις οποίες κυλάτε σε Κακάο ΓΙΩΤΗΣ ή τρίμμα ινδικής καρύδας ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, δημιουργώντας διαφορετικά τρουφάκια.
Τοποθετείτε τα τρουφάκια ανά στρώσεις σε πιατέλα σερβιρίσματος και τα διατηρείτε στο ψυγείο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Την περιχύνετε με την καυτή κρέμα και μετά από 1 λεπτό ανακατεύετε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα.
Βήμα 2
Ρίχνετε στη λιωμένη σοκολάτα το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και το ποτό. Τέλος, ενσωματώνετε τους χουρμάδες. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα και αφήνετε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο, για 7 ώρες, να σταθεροποιηθεί καλά.
Βήμα 3
Παίρνετε με κουταλάκι ίσες ποσότητες σοκολατένιου μίγματος και πλάθετε μπαλίτσες τις οποίες κυλάτε σε Κακάο ΓΙΩΤΗΣ ή τρίμμα ινδικής καρύδας ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, δημιουργώντας διαφορετικά τρουφάκια.
Βήμα 4
Τοποθετείτε τα τρουφάκια ανά στρώσεις σε πιατέλα σερβιρίσματος και τα διατηρείτε στο ψυγείο.