Φτιάξτε αυτά τα τρουφάκια κάστανου και θα γίνουν αμέσως η αγαπημένη μίνι λιχουδιά μικρών και μεγάλων!
Υλικά
- Τεμάχια: 50
- 1 κιλό κάστανα
- 2 ½ κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κουταλιά της σούπας πικρή σκόνη κακάο
- 2 κουταλιές της σούπας brandy
- ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- ζάχαρη άχνη
- κακάο
- τρούφες σοκολάτας
- διάφοροι ξηροί καρποί σπασμένοι και ανακατεμένοι
Για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε τα κάστανα και τα ξεφλουδίζουμε. Τα λιώνουμε σε ένα μούλτι.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κακάο και το brandy και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγη-λίγη την κρέμα γάλακτος, τόσο όσο χρειάζεται για να πήξει. Μπορεί να πάρει λιγότερο.
Βήμα 3
Σε μια πιατέλα απλώνουμε ζάχαρη άχνη, κακάο, τρούφες σοκολάτας, ξηρούς καρπούς. Με ένα κουτάλι παίρνουμε μικρή ποσότητα, πλάθουμε με απαλές κινήσεις μικρά μπαλάκια και τα ρίχνουμε στο πιάτο με τη γαρνιτούρα ώστε να κολλήσουν.
Βήμα 4
Η διατήρησή τους στο ψυγείο θα βοηθήσει να σφίξουν. Αν η ζάχαρη άχνη «ποτίσει» τότε ανακατέψτε την με λίγο κορν φλάουρ ώστε να κρατήσει την υγρασία. Διαφορετικά επαναλαμβάνετε το πασπάλισμα.
Φωτογραφία: Τηλέμαχος Γιόγλαρης / photofactory.gr