troufakia
clock icon
30'

Τρουφάκια με κανέλα, μέλι και καρύδι

Υλικά

  • 250γρ. κουβερτούρα (55% περίπου περιεκτικότητα σε κακάο)
  • 250ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 70γρ. καρύδι ψιλοτριμμένο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • άχνη ζάχαρη και κακάο για την επικάλυψη

Η γλυκιά Χριστίνα Κάκκου, γνωστή ως Sugarela, μοιράζεται μαζί μας μια λαχταριστή συνταγή για τρουφάκια.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με την κανέλα. Σκεπάζετε την επιφάνεια με μεμβράνη και την αφήνετε να κρυώσει για 2 ώρες περίπου.
Αφαιρείτε την κανέλα, ξαναβάζετε την κρέμα στη φωτιά και, μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε.
Βάζετε σε μπολ τη σοκολάτα, ρίχνετε τη ζεστή κρέμα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτετε τα καρύδια και ανακατεύετε. Σκεπάζετε την επιφάνεια με μεμβράνη και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Πλάθετε μικρά τρουφάκια και τα κυλάτε μέσα σε μπολ με ζάχαρη άχνη ή τριμμένη κανέλα.
Συνταγή: Sugarela (Χριστίνα Κάκκου) / Φωτογραφία: Δημήτρης Κοπαράνης

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με την κανέλα. Σκεπάζετε την επιφάνεια με μεμβράνη και την αφήνετε να κρυώσει για 2 ώρες περίπου.

Βήμα 2

Αφαιρείτε την κανέλα, ξαναβάζετε την κρέμα στη φωτιά και, μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Βάζετε σε μπολ τη σοκολάτα, ρίχνετε τη ζεστή κρέμα και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτετε τα καρύδια και ανακατεύετε. Σκεπάζετε την επιφάνεια με μεμβράνη και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 4-5 ώρες.

Βήμα 4

Πλάθετε μικρά τρουφάκια και τα κυλάτε μέσα σε μπολ με ζάχαρη άχνη ή τριμμένη κανέλα.

Βήμα 5

Συνταγή: Sugarela (Χριστίνα Κάκκου) / Φωτογραφία: Δημήτρης Κοπαράνης