trifle-black-forest-shutterstock_337821293
clock icon
40'

Trifle Black Forest

Υλικά

  • 2-3 πακέτα κούκις σοκολάτας έτοιμα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ βύσσινο ή μπράντι
  • 1 φάκελο Άνθος Αραβοσίτου Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
  • 1.200ml γάλα
  • 200γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ ψιλοκομμένη
  • 1 κονσέρβα βύσσινα
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 1 συσκευασία Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • Κερασάκια μαρασκίνο για το γαρνίρισμα

Tips

  • Μπορείτε να φτιάξετε το γλυκό και σε ατομικά μπολ ή ποτήρια. Αν το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε είναι πιο φαρδύ με μικρότερο βάθος, θα κάνετε λιγότερες στρώσεις.

Ένα απολαυστικά βελούδινο γλυκό που θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα και θα τελειώσει ακόμα πιο γρήγορα…  Άνθος Αραβοσίτου Σοκολάτα και Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ είναι το δίδυμο της επιτυχίας του.

Στραγγίζετε την κονσέρβα με τα βύσσινα και κρατάτε το σιρόπι. Ανακατεύετε μέσα 3-4 κουταλιές από το μπράντι ή το λικέρ.
Ετοιμάζετε το Άνθος Αραβοσίτου Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτετε την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε να λιώσει. Προσθέτετε 2-3 κουταλιές από το λικέρ και 200ml επιπλέον γάλα. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί η κρέμα και αφήνετε να κρυώσει.
Ύστερα ετοιμάζετε και το Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.
Παίρνετε ένα βαθύ γυάλινο σκεύος και κάνετε μια πρώτη στρώση από κούκις αφού πρώτα τα βουτήξετε στο μίγμα του σιροπιού της κομπόστας. Από πάνω κάνετε μια πρώτη στρώση από το Άνθος Αραβοσίτου. Συνεχίζετε με δεύτερη στρώση από κούκις και μια στρώση Garni. Kάνετε δεύτερη στρώση από Άνθος Αραβοσίτου, σκορπάτε βύσσινα εδώ κι εκεί και συνεχίζετε με τρίτη στρώση από κούκις και δεύτερη στρώση Garni. Κάνετε τρίτη στρώση από Άνθος Αραβοσίτου, σκορπάτε βύσσινα εδώ κι εκεί και συνεχίζετε με τέταρτη στρώση από κούκις και τρίτη στρώση Garni. Τελειώνετε το γλυκό με τα υπόλοιπα βύσσινα και με κερασάκια μαρασκίνο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Στραγγίζετε την κονσέρβα με τα βύσσινα και κρατάτε το σιρόπι. Ανακατεύετε μέσα 3-4 κουταλιές από το μπράντι ή το λικέρ.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε το Άνθος Αραβοσίτου Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτετε την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε να λιώσει. Προσθέτετε 2-3 κουταλιές από το λικέρ και 200ml επιπλέον γάλα. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί η κρέμα και αφήνετε να κρυώσει.

Βήμα 3

Ύστερα ετοιμάζετε και το Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.

Βήμα 4

Παίρνετε ένα βαθύ γυάλινο σκεύος και κάνετε μια πρώτη στρώση από κούκις αφού πρώτα τα βουτήξετε στο μίγμα του σιροπιού της κομπόστας. Από πάνω κάνετε μια πρώτη στρώση από το Άνθος Αραβοσίτου. Συνεχίζετε με δεύτερη στρώση από κούκις και μια στρώση Garni. Kάνετε δεύτερη στρώση από Άνθος Αραβοσίτου, σκορπάτε βύσσινα εδώ κι εκεί και συνεχίζετε με τρίτη στρώση από κούκις και δεύτερη στρώση Garni. Κάνετε τρίτη στρώση από Άνθος Αραβοσίτου, σκορπάτε βύσσινα εδώ κι εκεί και συνεχίζετε με τέταρτη στρώση από κούκις και τρίτη στρώση Garni. Τελειώνετε το γλυκό με τα υπόλοιπα βύσσινα και με κερασάκια μαρασκίνο.