Η τρίχρωμη τερίνα δίνει εντυπωσιακό τόνο στα γιορτινά τραπέζια και συνοδεύει με επιτυχία ψάρι ή κρεατικά, βραστά ή ψητά.
Υλικά
- 600γρ. μπρόκολο
- 600γρ. κουνουπίδι
- 400γρ. καρότα
- 6 αβγά
- 350ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
- κουκουναρόσπορους
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Χωρίζετε το μπρόκολο και το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, καθαρίζετε και κόβετε τα καρότα σε χοντρές ροδέλες. Τα βράζετε για 15 λεπτά στον ατμό και τα πολτοποιείτε ξεχωριστά.Βήμα 2
Ανακατεύετε μέσα σε κάθε πουρέ από 2 αβγά, το ⅓ της κρέμας και αλατοπιπερώνετε.Βήμα 3
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και στρώνετε τους 3 πουρέδες, ξεκινώντας από τον πουρέ του καρότου και τελειώνοντας με τον πουρέ του μπρόκολου. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με μπόλικους κουκουναρόσπορους.Βήμα 4
Βάζετε τη φόρμα σε ένα ταψί με νερό (μπεν μαρί) και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνετε την τερίνα να γίνει χλιαρή πριν την ξεφορμάρετε σε πιατέλα.Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Elena Jeffrey