MOUSSE-TRIANTAFYLLO
clock icon
25'

Τριανταφυλλένια μους σε φραουλένιο στρώμα

Υλικά

  • 1 κουτ. σούπας ροδόνερο
  • 4 ασπράδια αβγών
  • 1 φλιτζάνι φράουλες χοντροκομμένες
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 200γρ. τυρί μασκαρπόνε ή άλλο τυρί κρέμα της επιλογής σας
  • 60γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα
  • 2 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης ωμά, χοντροαλεσμένα
  • ζαχαρωμένα πέταλα τριαντάφυλλων
  • 4 κουτ. σούπας ροδοζάχαρη*

Ένα ανάλαφρο γλύκισμα με φίνα γεύση και απίστευτο άρωμα που θα αγαπήσετε από την πρώτη κουταλιά!
Για τη συνταγή της ροδοζάχαρης δείτε ΕΔΩ

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε το τυρί με τη ζάχαρη και την πούδρα των αμυγδάλων. Προσθέτετε το ροδόνερο και μετά ανακατεύετε απαλά μέσα τη μαρέγκα, να ενσωματωθεί.
Μοιράζετε τις φράουλες σε τέσσερα ποτήρια ή μπολ. Βάζετε την κρέμα σε κορνέ και σκεπάζετε τις φράουλες με ροζέτες κρέμας. Τοποθετείτε τα ποτήρια ή μπολ στο ψυγείο και τα αφήνετε για 10-12 ώρες.
Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε την επιφάνεια με ροδοζάχαρη και ζαχαρωμένα ροδοπέταλα και πασπαλίζετε με φιστίκια Αιγίνης.
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

Βήμα 2

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε το τυρί με τη ζάχαρη και την πούδρα των αμυγδάλων. Προσθέτετε το ροδόνερο και μετά ανακατεύετε απαλά μέσα τη μαρέγκα, να ενσωματωθεί.

Βήμα 3

Μοιράζετε τις φράουλες σε τέσσερα ποτήρια ή μπολ. Βάζετε την κρέμα σε κορνέ και σκεπάζετε τις φράουλες με ροζέτες κρέμας. Τοποθετείτε τα ποτήρια ή μπολ στο ψυγείο και τα αφήνετε για 10-12 ώρες.

Βήμα 4

Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε την επιφάνεια με ροδοζάχαρη και ζαχαρωμένα ροδοπέταλα και πασπαλίζετε με φιστίκια Αιγίνης.

Βήμα 5

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Elena Jeffrey