Θρεπτική και απολαυστική τραχανόπιτα, που θα φτιάξετε εύκολα με απλά υλικά

Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια
- 50 ml φρέσκο γάλα
- 30 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 8 μεγάλα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 40 γρ. καλαμποκάλευρο
- 3 αυγά
- 250 γρ. τραχανά ξινό
- 250 γρ. μυζήθρα, θρυμματισμένη
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 6 άτομα
Διαδικασία
Βήμα 1
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα στύβουμε ελαφρά με τα χέρια για να αποβάλουν τα υγρά τους (χωρίς όμως να στεγνώσουν τελείως).
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βάζουμε ένα ταψί να κάψει με το ελαιόλαδο στον πάτο. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια, τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, τον τραχανά, τη μυζήθρα, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 3
Βγάζουμε το καυτό ταψί από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με λίγο καλαμποκάλευρο και ρίχνουμε το μείγμα. Απλώνουμε σε λεπτή στρώση. Ψήνουμε για 35΄-40΄, μέχρι να ροδίσει.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση — Food styling: Μάκης Γεωργιάδης — Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography