TOURTA-SOKOLATA-ME-KREMA-KASTANO
clock icon
40'

Τούρτα σοκολάτας με κρέμα κάστανου

Υλικά

  • 500γρ. κρέμα κάστανου
  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη + 20γρ. για τη φόρμα
  • 6 αβγά
  • 100γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα σε πούδρα
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • Για το γλάσο

  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
  • 100ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας μαργαρίνη μαλακωμένη
  • 2 κουτ. σούπας ρούμι (προαιρετικό)
  • Για γαρνίρισμα

  • μαρόν γλασέ ψιλοκομμένα

Tips

  • Κρέμα κάστανο (μαρμελάδα κάστανο) θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ.
  • Πριν αλέσετε τα ασπρισμένα αμύγδαλα, καλό είναι να τα στεγνώσετε σε ζεστό φούρνο για 10 λεπτά απλωμένα σε λαδόκολλα.

Αν έχετε σκοπό να ξεκινήσετε δίαιτα καλύτερα να της δώσετε μια μικρή παράταση φτιάχνοντας αυτό το πραγματικά υπέροχο γλυκό…

Ανακατεύετε το αλεύρι με την πούδρα της αμυγδαλόψιχας. Λιώνετε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη ή τριμμένη μαζί με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί. Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους και ρίχνετε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα, την κρέμα κάστανου και την πούδρα αμυγδάλου.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε ανακατεύοντας κυκλικά, με απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα με διάμετρο 23εκ. και ρίχνετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς και το μεταφέρετε σε πιατέλα.

Ετοιμάζετε το γλάσο: ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνετε στην τριμμένη σοκολάτα μαζί με τη μαργαρίνη. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτετε το ρούμι.

Περιχύνετε την επιφάνεια του γλυκού με το γλάσο και στολίζετε με τα μαρόν γλασέ και καρούλια σοκολάτας.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης-Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύετε το αλεύρι με την πούδρα της αμυγδαλόψιχας. Λιώνετε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη ή τριμμένη μαζί με τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί. Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους και ρίχνετε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα, την κρέμα κάστανου και την πούδρα αμυγδάλου.

Βήμα 2

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε ανακατεύοντας κυκλικά, με απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω.

Βήμα 3

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα με διάμετρο 23εκ. και ρίχνετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 20 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς και το μεταφέρετε σε πιατέλα.

Βήμα 4

Ετοιμάζετε το γλάσο: ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνετε στην τριμμένη σοκολάτα μαζί με τη μαργαρίνη. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτετε το ρούμι.

Βήμα 5

Περιχύνετε την επιφάνεια του γλυκού με το γλάσο και στολίζετε με τα μαρόν γλασέ και καρούλια σοκολάτας.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης-Food Styling: Elena Jeffrey