tourta-pagoto
clock icon
40'

Τούρτα παγωτό με σαβαγιάρ

Υλικά

  • 1 κουτί Μίγμα για Παγωτό Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • ¾ φλιτζανιού τσαγιού κρύο γάλα
  • ¾ φλιτζανιού αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
  • ¾ φλιτζανιού κερασάκια γλασέ, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. (1 φάκελος) Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
  • 300 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • Garni ΓΙΩΤΗΣ (προαιρετικά)
  • Για το σιρόπι

  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • ¾ φλιτζανιού νερό
  • 2 κουτ. σούπας Grand Marnier
  • κερασάκια γλασέ ή φρέσκα φρούτα για το σερβίρισμα

Φτιάχνουμε παγωτό στο σπίτι και το μετατρέπουμε σε απολαυστική τούρτα με τη εγγύηση των προϊόντων ΓΙΩΤΗΣ.

Ετοιμάζουμε το Μίγμα για Παγωτό ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρούμε επάνω στη συσκευασία του. Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, την Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ, τα κερασάκια και ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε σε μπολ με καπάκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 -4 ώρες.

Ετοιμάζουμε την τούρτα: Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια βρέχουμε τα μπισκότα σαβαγιάρ πολύ ελαφρά με το σιρόπι και στρώνουμε τον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο. Αδειάζουμε μέσα το παγωτό και πιέζουμε με κουτάλι να πάει παντού χωρίς να αφήσει κενά και αφήνουμε τη φόρμα στην κατάψυξη. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και διακοσμούμε με φρέσκα φρούτα ή ολόκληρα κερασάκια γλασέ.

Tip: Αν θέλουμε μπορούμε να διακοσμήσουμε την επιφάνεια της τούρτας με ροζέτες από Garni ΓΙΩΤΗΣ.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε το Μίγμα για Παγωτό ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρούμε επάνω στη συσκευασία του. Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα, την Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ, τα κερασάκια και ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε σε μπολ με καπάκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 -4 ώρες.

Βήμα 2

Ετοιμάζουμε την τούρτα: Φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια βρέχουμε τα μπισκότα σαβαγιάρ πολύ ελαφρά με το σιρόπι και στρώνουμε τον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο. Αδειάζουμε μέσα το παγωτό και πιέζουμε με κουτάλι να πάει παντού χωρίς να αφήσει κενά και αφήνουμε τη φόρμα στην κατάψυξη. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και διακοσμούμε με φρέσκα φρούτα ή ολόκληρα κερασάκια γλασέ.

Tip: Αν θέλουμε μπορούμε να διακοσμήσουμε την επιφάνεια της τούρτας με ροζέτες από Garni ΓΙΩΤΗΣ.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb