tourta froui zele
clock icon
25'

Tούρτα με Φρουί Ζελέ ρόδι και εσπεριδοειδή

Υλικά

    Για τη βάση

  • 1 φάκελος (190γρ.) Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 100γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • Για την πρώτη στρώση

  • 1 φάκελος (100γρ.) Φρουί Ζελέ με γεύση Ρόδι ΓΙΩΤΗΣ
  • 150γρ. (3/4 φλυτζ. τσαγιού) χυμός πορτοκάλι
  • 150γρ. (3/4 φλυτζ. τσαγιού) χυμός γκρέιπφρουτ
  • 1 κεσεδάκι (200γρ.) γιαούρτι 2% λιπαρά
  • Για την δεύτερη στρώση

  • 1 φάκελος (100γρ.) Φρουί Ζελέ με γεύση Ρόδι ΓΙΩΤΗΣ
  • 250γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμό πορτοκάλι
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) χυμό γκρέιπφρουτ

Tips

  • Η συνταγή μπορεί να γίνει και σε ποτήρια με διακόσμηση φράουλας ή άλλου φρούτου της αρεσκείας σας. Μπορείτε να προσθέσετε φρούτα της αρεσκείας σας μέσα στις στρώσεις του ζελέ, εκτός από ακτινίδιο και φρέσκο ανανά.

Ανάλαφρη και δροσερή, φτιάχνεται πολύ εύκολα με Τριμμένο Μπισκότο και Φρουί Ζελέ με γεύση Ρόδι ΓΙΩΤΗΣ και γίνεται η αγαπημένη σας ανοιξιάτικη τούρτα.

Λιώνετε το βούτυρο και το προσθέτετε στο Τριμμέμο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε. Απλώνετε το μπισκότο πιέζοντας ελαφρώς με το πίσω μέρος του κουταλιού σε τσέρκι 20-22 εκατοστά.
Για τη πρώτη στρώση, αφήνετε τους χυμούς να πάρουν μία βράση και αραιώνετε το περιεχόμενο ενός φακέλου Φρουί Ζελέ με γεύση ρόδι ΓΙΩΤΗΣ.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο, προσθέτετε το γιαούρτι αναμιγνύοντας καλά. Λίγο πριν πήξει, το απλώνετε πάνω στο μπισκότο και τοποθετείτε στο ψυγείο.
Για τη δεύτερη στρώση, βράζετε το χυμό πορτοκάλι και προσθέτετε έναν φάκελο Φρουί Ζελέ με γεύση ρόδι.
Προσθέτετε το χυμό γκρέιπφρουτ κρύο και απλώνετε επάνω στην πρώτη στρώση αφού πήξει πολύ καλά. Μπορείτε να διακοσμήσετε με σπόρους από ρόδι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Λιώνετε το βούτυρο και το προσθέτετε στο Τριμμέμο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύετε. Απλώνετε το μπισκότο πιέζοντας ελαφρώς με το πίσω μέρος του κουταλιού σε τσέρκι 20-22 εκατοστά.

Βήμα 2

Για τη πρώτη στρώση, αφήνετε τους χυμούς να πάρουν μία βράση και αραιώνετε το περιεχόμενο ενός φακέλου Φρουί Ζελέ με γεύση ρόδι ΓΙΩΤΗΣ.

Βήμα 3

Αποσύρετε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο, προσθέτετε το γιαούρτι αναμιγνύοντας καλά. Λίγο πριν πήξει, το απλώνετε πάνω στο μπισκότο και τοποθετείτε στο ψυγείο.

Βήμα 4

Για τη δεύτερη στρώση, βράζετε το χυμό πορτοκάλι και προσθέτετε έναν φάκελο Φρουί Ζελέ με γεύση ρόδι.

Βήμα 5

Προσθέτετε το χυμό γκρέιπφρουτ κρύο και απλώνετε επάνω στην πρώτη στρώση αφού πήξει πολύ καλά. Μπορείτε να διακοσμήσετε με σπόρους από ρόδι.