Σε αυτή τη συνταγή φτιάχνουμε εύκολο και θρεπτικό τουρλού λαχανικών με κιμά στην κατσαρόλα.
						Υλικά
- 1/2 φλιτζ. κρεμμύδια, σε κυβάκια
 - 1 φλιτζ. πιπεριές πράσινες, σε κυβάκια
 - 1 σκελίδα σκόρδο, σε φέτες
 - 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
 - 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
 - 1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
 - 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
 - 2 καρφιά γαρίφαλο
 - 2 κόκκους μπαχάρι
 - 1 πρέζα κανέλα, τριμμένη
 - 1½ ποτήρι νερό
 - 1 φλιτζ. κολοκυθάκια, σε κυβάκια
 - 1 φλιτζ. πατάτες σε κυβάκια
 - 2 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο
 - 1/2 φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
 - αλάτι, μαύρο πιπέρι
 
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε για 1-2΄ το κρεμμύδι και τις πιπεριές στο ελαιόλαδο. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το σκόρδο και τον κιμά ανακατεύοντας καλά και συνέχεια μέχρι να σοταριστεί και να σπάσει τελείως ο κιμάς. Προσθέτουμε τον πελτέ και καβουρδίζουμε για 1΄.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το κρασί και ξύνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με κουτάλα πλαστική ή ξύλινη για να καθαρίσει τελείως. Προσθέτουμε την ντομάτα, τα μπαχαρικά και το νερό και βράζουμε για 10΄.
Βήμα 3
Ρίχνουμε τις πιπεριές με τα κρεμμύδια, το κολοκυθάκι και τις πατάτες, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε, δίνουμε μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε σκεπασμένο για 15-20΄ μέχρι να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του. Αφαιρούμε τα μπαχαρικά και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και γιαούρτι ή φέτα.
Styling: Τζαννής Σιφναίος – Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης – Φωτογραφίες: Studio LM