Tostada Mosxios Malandrenis small
clock icon
60'

Τοστάδα με μοσχιούς, μηλολωτό και αβοκάντο

Υλικά

  • 4 μαλακές τορτίγιας 12 εκατοστών από στάρι ή καλαμπόκι
  • 300 γρ. μοσχιοί καθαρισμένοι
  • 1 μηλολωτός (είδος λωτού), κομμένος σε κύβους
  • 1 ώριμο χανιώτικο αβοκάντο
  • 3 κουτ. σούπας κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • μερικά κλωνάρια από φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • δάφνη, κόκκους πιπεριού
  • λίγο αλάτι
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Ο σεφ Δημήτρης Μαλανδρένης ετοιμάζει μια απολαυστική τοστάδα με φθινοπωρινά υλικά από την Κρήτη.

Σε βαθύ σκεύος με μπόλικο ηλιέλαιο τηγανίζουμε τις τορτίγιας μέχρι να γίνουν τραγανές. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις κρατάμε στην άκρη.
Βράζουμε τους μοσχιούς για 45 λεπτά με κόκκους πιπέρι και 2 φύλλα δάφνης. Αφού κρυώσουν τους κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τα τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος μαζί με τον μηλολωτό, το λάιμ, το θυμάρι, το πετιμέζι και το κρεμμύδι. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
Λιώνουμε το αβοκάντο με το πιρούνι, αλατίζουμε και τοποθετούμε στην βάση της τοστάδας. Πάνω με ένα κουτάλι σερβίρουμε το μείγμα με τους μοσχιούς.
Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε βαθύ σκεύος με μπόλικο ηλιέλαιο τηγανίζουμε τις τορτίγιας μέχρι να γίνουν τραγανές. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Βράζουμε τους μοσχιούς για 45 λεπτά με κόκκους πιπέρι και 2 φύλλα δάφνης. Αφού κρυώσουν τους κόβουμε σε μέτρια κομμάτια και τα τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος μαζί με τον μηλολωτό, το λάιμ, το θυμάρι, το πετιμέζι και το κρεμμύδι. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.

Βήμα 3

Λιώνουμε το αβοκάντο με το πιρούνι, αλατίζουμε και τοποθετούμε στην βάση της τοστάδας. Πάνω με ένα κουτάλι σερβίρουμε το μείγμα με τους μοσχιούς.

Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος