Συνήθως, οι πατάτες που περισσεύουν από το ψητό είναι το πρώτο που πετάμε, είτε γιατί είναι φτηνές είτε γιατί επικρατεί η άποψη ότι τη δεύτερη μέρα δεν τρώγονται. Και μπορεί να μην τρώγονται, αλλά ξαναζωντανεύουν σε μια καινούρια συνταγή. Δείτε μία ακόμη συνταγή για ομελέτα φούρνου με πατάτες.
Υλικά
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 500γρ. περίπου πατάτες φούρνου
- 8 αβγά
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 2 ντομάτες σε κυβάκια
- 150γρ. μοτσαρέλα τριμμένη ή οποιοδήποτε άλλο τυρί ακόμη και φέτα
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Με ένα πιρούνι πατάτε τις πατάτες να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια. Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ, προσθέτετε το τυρί και ελάχιστο αλάτι.Βήμα 2
Σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε όλα τα λιπάκια και τη σάλτσα που έχει περισσέψει στο ταψί μαζί με το ελαιόλαδο.Βήμα 3
Μόλις ζεσταθεί το λάδι, χωρίς να κάψει, ρίχνετε τις πατάτες, τα αβγά, τον μαϊντανό και τα ντοματίνια. Σε μέτρια φωτιά ψήνετε μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά.Βήμα 4
Σκεπάζετε με καπάκι, μέχρι να στερεοποιηθεί και η πάνω πλευρά. Τώρα, η τορτίγια «γυρίζει» πολύ εύκολα, με ένα πιάτο. Τη γυρίζετε και ροδίζετε και την πάνω πλευρά της.Βήμα 5
Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα, σερβιρισμένη σε μικρά κομματάκια.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb