Τα ζυμαρικά φούρνου είναι επιλογή ιδιαίτερα αγαπητή σε μικρούς και μεγάλους που στέκεται σε παντός τύπου τραπεζώματα. Η βελούδινη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ θα δώσει σε αυτό το πιάτο πιο απαλή υφή και γεμάτη γεύση
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα τορτελίνια αλ ντέντε και τα στραγγίζετε κρατώντας λίγο από το ζωμό που έβρασαν.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τον 1 από τους 3 φακέλους Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ που περιέχει το κουτί, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και ανακατεύετε στο τέλος μέσα το κασέρι και το περισσότερο κεφαλοτύρι, κρατώντας λίγο για το τελείωμα του φαγητού.
Αραιώνετε το μίγμα της Μπεσαμέλ με λίγο από το ζωμό των μακαρονιών έτσι ώστε να μην είναι πολύ σφιχτή. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ρίχνετε τα στραγγισμένα τορτελίνια και το ζαμπόν σε ευρύχωρο πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτετε την Μπεσαμέλ και ανακατεύετε καλά.
Πασπαλίζετε από πάνω το φαγητό με το κεφαλοτύρι που κρατήσατε και ψήνετε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το φαγητό από πάνω.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα τορτελίνια αλ ντέντε και τα στραγγίζετε κρατώντας λίγο από το ζωμό που έβρασαν.
Βήμα 2
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τον 1 από τους 3 φακέλους Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ που περιέχει το κουτί, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και ανακατεύετε στο τέλος μέσα το κασέρι και το περισσότερο κεφαλοτύρι, κρατώντας λίγο για το τελείωμα του φαγητού.
Βήμα 3
Αραιώνετε το μίγμα της Μπεσαμέλ με λίγο από το ζωμό των μακαρονιών έτσι ώστε να μην είναι πολύ σφιχτή. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 4
Ρίχνετε τα στραγγισμένα τορτελίνια και το ζαμπόν σε ευρύχωρο πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτετε την Μπεσαμέλ και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 5
Πασπαλίζετε από πάνω το φαγητό με το κεφαλοτύρι που κρατήσατε και ψήνετε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το φαγητό από πάνω.