Έχετε δοκιμάσει ποτέ να φτιάξετε λαχανικά στη λαδόκολλα, μαζί με πικάντικα αλλαντικά όπως το σουτζούκι; Αν η απάντηση είναι όχι, τότε είναι καιρός να το δοκιμάσετε! Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 1 μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους των 2-3 εκ.
- 2 κολοκύθια, σε κύβους των 2-3 εκ.
- 2 κίτρινες πιπεριές, σε κύβους των 2-3 εκ.
- 3 μεγάλες ντομάτες, σε κύβους των 2-3 εκ.
- 2 μέτρια κρεμμύδια, σε κύβους των 2-3 εκ.
- 8 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 300 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανο φρέσκοψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο με πορτοκάλι, σε ροδέλες των 2 εκ.
- 150 γρ. σουτζούκι, σε κύβους 2 εκ.
- 250 γρ. χοιρινό παστό, σε κύβους 2 εκ
- λίγη ρίγανη φρέσκια, για το σερβίρισμα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε μια μεγάλη μπασίνα. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 2
Κόβουμε 4 λαδόκολλες σε διαστάσεις 35x35 εκ. Μοιράζουμε ομοιόμορφα τα υλικά στις 4 λαδόκολλες και τοποθετούμε από πάνω το λουκάνικο, το σουτζούκι και το χοιρινό παστό. Ρίχνουμε επίσης ό,τι χυμούς έχουν απομείνει στη μπασίνα.
Βήμα 3
Κλείνουμε καλά τις λαδόκολλες σε πουγκιά, δένουμε αν χρειαστεί με σπάγκο μαγειρικής και ψήνουμε για περίπου 45΄.
Βήμα 4
Ανοίγουμε τα πουγκιά, πασπαλίζουμε με λίγη φρεσκοκομμένη ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας αν θέλουμε με καλά παγωμένο λευκό κρασί.
Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio M