lahanika_ladokolla_loukaniko_mikri
clock icon
1:10'

Το τέλειο μεζεδάκι με αλλαντικά και λαχανικά στη λαδόκολλα

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους των 2-3 εκ.
  • 2 κολοκύθια, σε κύβους των 2-3 εκ.
  • 2 κίτρινες πιπεριές, σε κύβους των 2-3 εκ.
  • 3 μεγάλες ντομάτες, σε κύβους των 2-3 εκ.
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, σε κύβους των 2-3 εκ.
  • 8 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 300 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανο φρέσκοψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο με πορτοκάλι, σε ροδέλες των 2 εκ.
  • 150 γρ. σουτζούκι, σε κύβους 2 εκ.
  • 250 γρ. χοιρινό παστό, σε κύβους 2 εκ
  • λίγη ρίγανη φρέσκια, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Έχετε δοκιμάσει ποτέ να φτιάξετε λαχανικά στη λαδόκολλα, μαζί με πικάντικα αλλαντικά όπως το σουτζούκι; Αν η απάντηση είναι όχι, τότε είναι καιρός να το δοκιμάσετε! Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε μια μεγάλη μπασίνα. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Κόβουμε 4 λαδόκολλες σε διαστάσεις 35x35 εκ. Μοιράζουμε ομοιόμορφα τα υλικά στις 4 λαδόκολλες και τοποθετούμε από πάνω το λουκάνικο, το σουτζούκι και το χοιρινό παστό. Ρίχνουμε επίσης ό,τι χυμούς έχουν απομείνει στη μπασίνα.

Κλείνουμε καλά τις λαδόκολλες σε πουγκιά, δένουμε αν χρειαστεί με σπάγκο μαγειρικής και ψήνουμε για περίπου 45΄.

Ανοίγουμε τα πουγκιά, πασπαλίζουμε με λίγη φρεσκοκομμένη ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας αν θέλουμε με καλά παγωμένο λευκό κρασί.

Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio M

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε μια μεγάλη μπασίνα. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 2

Κόβουμε 4 λαδόκολλες σε διαστάσεις 35x35 εκ. Μοιράζουμε ομοιόμορφα τα υλικά στις 4 λαδόκολλες και τοποθετούμε από πάνω το λουκάνικο, το σουτζούκι και το χοιρινό παστό. Ρίχνουμε επίσης ό,τι χυμούς έχουν απομείνει στη μπασίνα.

Βήμα 3

Κλείνουμε καλά τις λαδόκολλες σε πουγκιά, δένουμε αν χρειαστεί με σπάγκο μαγειρικής και ψήνουμε για περίπου 45΄.

Βήμα 4

Ανοίγουμε τα πουγκιά, πασπαλίζουμε με λίγη φρεσκοκομμένη ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας αν θέλουμε με καλά παγωμένο λευκό κρασί.

Styling: Κ. Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio M