Charlie Richards Photography – Olive Magazine
clock icon
20'

Τηγανητοί κολοκυθοανθοί με μέλι και ξίδι

Υλικά

  • Μερίδες: 2
  • 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml ανθρακούχο νερό
  • 50 γρ. μέλι
  • 50 ml ξίδι από λευκό κρασί
  • φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
  • 6 άνθη κολοκυθιού, χωρίς τους στήμονες

Ετοιμάζουμε έναν από τους πιο δημοφιλείς μεζέδες του καλοκαιριού. Τηγανίζουμε κολοκυθοανθούς με μέλι και ξίδι και γίνονται πιο τραγανοί από ποτέ.

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε σιγά-σιγά με το ανθρακούχο νερό για να γίνει μια ομοιογενής και λεία ζύμη. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το μέλι και το ξίδι.

Ζεσταίνουμε σε μεσαία φωτιά το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι γεμίζοντας το κατά το 1/3 σε ύψος. Προσθέτουμε τα άνθη κολοκυθιού στο κουρκούτι, μέχρι να καλυφθούν καλά. Τηγανίζουμε για 1΄-2΄ μέχρι να γίνουν τραγανά, τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνουμε.

Φωτογραφία: James Lee, Styling: Faye Wears, Food Styling: Tamara Vos

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε σιγά-σιγά με το ανθρακούχο νερό για να γίνει μια ομοιογενής και λεία ζύμη. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το μέλι και το ξίδι.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε σε μεσαία φωτιά το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι γεμίζοντας το κατά το 1/3 σε ύψος. Προσθέτουμε τα άνθη κολοκυθιού στο κουρκούτι, μέχρι να καλυφθούν καλά. Τηγανίζουμε για 1΄-2΄ μέχρι να γίνουν τραγανά, τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνουμε.

Φωτογραφία: James Lee, Styling: Faye Wears, Food Styling: Tamara Vos