Ετοιμάζουμε έναν από τους πιο δημοφιλείς μεζέδες του καλοκαιριού. Τηγανίζουμε κολοκυθοανθούς με μέλι και ξίδι και γίνονται πιο τραγανοί από ποτέ.
Υλικά
- Μερίδες: 2
- 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 ml ανθρακούχο νερό
- 50 γρ. μέλι
- 50 ml ξίδι από λευκό κρασί
- φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
- 6 άνθη κολοκυθιού, χωρίς τους στήμονες
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε σιγά-σιγά με το ανθρακούχο νερό για να γίνει μια ομοιογενής και λεία ζύμη. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το μέλι και το ξίδι.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε σε μεσαία φωτιά το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι γεμίζοντας το κατά το 1/3 σε ύψος. Προσθέτουμε τα άνθη κολοκυθιού στο κουρκούτι, μέχρι να καλυφθούν καλά. Τηγανίζουμε για 1΄-2΄ μέχρι να γίνουν τραγανά, τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνουμε.
Φωτογραφία: James Lee, Styling: Faye Wears, Food Styling: Tamara Vos