Οι γαρίδες αγαπούν τη φρεσκάδα και το τροπικό άρωμα του ανανά και συνδυάζονται ιδανικά με φρέσκα λαχανικά και ρύζι. Αυτό το έθνικ πιάτο είναι σίγουρο ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία στο επόμενό σας τραπέζι.
Ζεσταίνετε το γουόκ ή ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει. Ρίχνετε το ηλιέλαιο και τις γαρίδες και τις σοτάρετε και από τις δύο πλευρές για 3 λεπτά σύνολο μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις βγάζετε στην άκρη.
Βάζετε πάλι το τηγάνι στη φωτιά, για μισό λεπτό, προσθέτετε 1 κουταλιά σησαμέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το τζίντζερ, τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές να μαλακώσουν.
Στραγγίζετε ανανά και κρατάτε το ζουμί του. Ρίχνετε τον αρακά και τον ανανά στο τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά ανακατεύετε για 1 λεπτό.
Ύστερα προσθέτετε το ρύζι, το σησαμέλαιο, τη σόγια σος και λίγο από το χυμό του ανανά. Ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά να απορροφηθούν τα υγρά από το ρύζι.
Τέλος ανακατεύετε στο ρύζι τις σοταρισμένες γαρίδες, πιπέρι, το χυμό και το ξύσμα του λάιμ και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το γουόκ ή ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει. Ρίχνετε το ηλιέλαιο και τις γαρίδες και τις σοτάρετε και από τις δύο πλευρές για 3 λεπτά σύνολο μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις βγάζετε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάζετε πάλι το τηγάνι στη φωτιά, για μισό λεπτό, προσθέτετε 1 κουταλιά σησαμέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το τζίντζερ, τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Στραγγίζετε ανανά και κρατάτε το ζουμί του. Ρίχνετε τον αρακά και τον ανανά στο τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά ανακατεύετε για 1 λεπτό.
Βήμα 4
Ύστερα προσθέτετε το ρύζι, το σησαμέλαιο, τη σόγια σος και λίγο από το χυμό του ανανά. Ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά να απορροφηθούν τα υγρά από το ρύζι.
Βήμα 5
Τέλος ανακατεύετε στο ρύζι τις σοταρισμένες γαρίδες, πιπέρι, το χυμό και το ξύσμα του λάιμ και σερβίρετε.