ryzi me garides
clock icon
45'

Τηγανητό ρύζι με ανανά και γαρίδες

Υλικά

  • 1 κονσέρβα Aνανά DEL MONTE σε κομμάτια
  • 500γρ. μακρύκοκκο ρύζι βρασμένο
  • 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 2 κουτ. σούπας αρωματικό σησαμέλαιο
  • 16 γαρίδες μέτριες καθαρισμένες από κεφάλι και κέλυφος
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο σε φέτες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη + 1 πράσινη κομμένες σε καρέ
  • 1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
  • 3 κουτ. σούπας σόγια σος
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • λίγο πιπέρι

Οι γαρίδες αγαπούν τη φρεσκάδα και το τροπικό άρωμα του ανανά και συνδυάζονται ιδανικά με φρέσκα λαχανικά και ρύζι. Αυτό το έθνικ πιάτο είναι σίγουρο ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία στο επόμενό σας τραπέζι.

Ζεσταίνετε το γουόκ ή ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει. Ρίχνετε το ηλιέλαιο και τις γαρίδες και τις σοτάρετε και από τις δύο πλευρές για 3 λεπτά σύνολο μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις βγάζετε στην άκρη.
Βάζετε πάλι το τηγάνι στη φωτιά, για μισό λεπτό, προσθέτετε 1 κουταλιά σησαμέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το τζίντζερ, τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές να μαλακώσουν.
Στραγγίζετε ανανά και κρατάτε το ζουμί του. Ρίχνετε τον αρακά και τον ανανά στο τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά ανακατεύετε για 1 λεπτό.
Ύστερα προσθέτετε το ρύζι, το σησαμέλαιο, τη σόγια σος και λίγο από το χυμό του ανανά. Ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά να απορροφηθούν τα υγρά από το ρύζι.
Τέλος ανακατεύετε στο ρύζι τις σοταρισμένες γαρίδες, πιπέρι, το χυμό και το ξύσμα του λάιμ και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε το γουόκ ή ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να κάψει. Ρίχνετε το ηλιέλαιο και τις γαρίδες και τις σοτάρετε και από τις δύο πλευρές για 3 λεπτά σύνολο μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις βγάζετε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάζετε πάλι το τηγάνι στη φωτιά, για μισό λεπτό, προσθέτετε 1 κουταλιά σησαμέλαιο και σοτάρετε το κρεμμύδι με το τζίντζερ, τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Στραγγίζετε ανανά και κρατάτε το ζουμί του. Ρίχνετε τον αρακά και τον ανανά στο τηγάνι και σε πολύ δυνατή φωτιά ανακατεύετε για 1 λεπτό.

Βήμα 4

Ύστερα προσθέτετε το ρύζι, το σησαμέλαιο, τη σόγια σος και λίγο από το χυμό του ανανά. Ανακατεύετε σε δυνατή φωτιά να απορροφηθούν τα υγρά από το ρύζι.

Βήμα 5

Τέλος ανακατεύετε στο ρύζι τις σοταρισμένες γαρίδες, πιπέρι, το χυμό και το ξύσμα του λάιμ και σερβίρετε.