Ένα εντυπωσιακό ορεκτικό που ετοιμάζεται σε χρόνο ρεκόρ και ενθουσιάζει με τη γεύση και την εμφάνιση του.
Υλικά
- 1 φέτα μανούρι
- ½ φλιτζάνι βύσσινο κομπόστα
- 2 κουτ. σούπας κρασί Μοσχάτο Λήμνου
- βούτυρο φρέσκο
- φρυγανιά τριμμένη
- σουσάμι
- ελαιόλαδο
- αρμπαρόριζα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βρέχετε ελαφρά το τυρί. Ανακατεύετε τη φρυγανιά με το σουσάμι και πανάρετε το τυρί ώστε να σκεπαστεί όλη του η επιφάνεια. Το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να το τηγανίσετε.Βήμα 2
Ζεσταίνετε μία κουταλιά της σούπας βούτυρο με μία κουταλιά της σούπας λάδι και τηγανίζετε το παναρισμένο τυρί για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.Βήμα 3
Πολτοποιείτε τα βύσσινα στο μπλέντερ (εκτός από 4-5 που θα κρατήσετε για στόλισμα) και τα βάζετε σε τηγάνι. Τα περιχύνετε με το κρασί και τα ανάβετε.Βήμα 4
Σκεπάζετε με αυτήν τη σάλτσα το μισό πιάτο. Βάζετε από πάνω το τυρί και γαρνίρετε με τα ολόκληρα βύσσινα και ένα φυλλαράκι αρμπαρόριζας.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή