Δεν υπάρχει πιο νόστιμο μεζεδάκι για το ούζο ή το τσίπουρο από τις τηγανητές γαρίδες. Για να γίνουν ακόμη πιο τραγανές και απολαυστικές, θα τις πανάρετε με Σιμιγδάλι Χονδρό ΜΕΛΙΣΣΑ.
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κεφάλι και το κέλυφος. Με κοφτερό μαχαιράκι ανοίγετε κατά μήκος τη ράχη και αφαιρείτε το εντεράκι της πλάτης. Ρίχνετε τις καθαρισμένες γαρίδες σε ένα μπολ, τις αλατοπιπερώνετε και τις ραντίζετε με ελάχιστο ελαιόλαδο, την πάπρικα και το ξύσμα του λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ με λίγο νερό. Σε δεύτερο μπολ βάζετε το αλεύρι και σε τρίτο το σιμιγδάλι. Περνάτε μία μία τις γαρίδες πρώτα από το αλεύρι, μετά τις βουτάτε στο αβγό και τέλος τις περνάτε από το σιμιγδάλι. Τις τοποθετείτε σε πιατέλα και τις αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Βάζετε στη φωτιά ένα τηγάνι με άφθονο ηλιέλαιο να κάψει καλά. Ρίχνετε τις γαρίδες τμηματικά στο καυτό λάδι και τις τηγανίζετε για μερικά λεπτά να χρυσίσουν.
Τις βγάζετε με κουτάλα να στραγγίσουν πάνω σε χαρτί κουζίνας και μετά τις σερβίρετε ζεστές με την τσίλι σος της επιλογής σας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κεφάλι και το κέλυφος. Με κοφτερό μαχαιράκι ανοίγετε κατά μήκος τη ράχη και αφαιρείτε το εντεράκι της πλάτης. Ρίχνετε τις καθαρισμένες γαρίδες σε ένα μπολ, τις αλατοπιπερώνετε και τις ραντίζετε με ελάχιστο ελαιόλαδο, την πάπρικα και το ξύσμα του λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 2
Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ με λίγο νερό. Σε δεύτερο μπολ βάζετε το αλεύρι και σε τρίτο το σιμιγδάλι. Περνάτε μία μία τις γαρίδες πρώτα από το αλεύρι, μετά τις βουτάτε στο αβγό και τέλος τις περνάτε από το σιμιγδάλι. Τις τοποθετείτε σε πιατέλα και τις αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Βήμα 3
Βάζετε στη φωτιά ένα τηγάνι με άφθονο ηλιέλαιο να κάψει καλά. Ρίχνετε τις γαρίδες τμηματικά στο καυτό λάδι και τις τηγανίζετε για μερικά λεπτά να χρυσίσουν.
Βήμα 4
Τις βγάζετε με κουτάλα να στραγγίσουν πάνω σε χαρτί κουζίνας και μετά τις σερβίρετε ζεστές με την τσίλι σος της επιλογής σας.