Μια ωραία πρασοτηγανιά είναι μεζές πάντα ευπρόσδεκτος στο τραπέζι. Ένα ποτήρι κρασί της πάει πολύ!
Υλικά
- 4 πράσα καθαρισμένα, μόνο το άσπρο μέρος
- 650γρ. χοιρινό, ψαχνό από μπούτι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ροζ πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού πράσινο πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 νεροπότηρο κρασί κόκκινο
- γλυκιά πάπρικα τριμμένη
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε τα πράσα σε λεπτές ροδέλες και το κρέας σε μέτριες μπουκίτσες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε ένα φλιτζανάκι του καφέ νερό και το αφήνετε να ζεσταθεί. Ρίχνετε τα πράσα και τα μαραίνετε.
Βήμα 2
Μόλις εξατμιστεί το νερό ρίχνετε μέσα το ελαιόλαδο και τις μπουκίτσες του κρέατος. Τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βήμα 3
Ρίχνετε τα τρία πιπέρια και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Σβήνετε με το κόκκινο κρασί, αφήνετε να πάρει βράση και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να εξατμιστεί σχεδόν όλο το κρασί.
Βήμα 4
Αλατίζετε, πασπαλίζετε με γλυκιά πάπρικα και σερβίρετε σε πιατέλα. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανητές και, αν θέλετε, πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb