Πληθωρικός μεζές για την Τσικνοπέμπτη, αλλά και για κάθε στιγμή που αναζητάτε ένα νόστιμο συνοδευτικό για το κρασί ή τη μπίρα σας.
Υλικά
- 1 κιλό χωριάτικα λουκάνικα, σε ροδέλες
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά κόκκινη, σε καρεδάκια
- 1 πιπεριά πράσινη, σε καρεδάκια
- 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
- 1 κιλό πατάτες χωρίς φλούδα, σε κύβους 1,5 εκ. περίπου
- 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι μαϊντανό (τα φυλλαράκια και τα τρυφερά κοτσάνια)
- λίγο θυμάρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν, όχι να λιώσουν, και τις στραγγίζετε.Βήμα 2
Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε χαμηλή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε τις φέτες από τα λουκάνικα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σοτάρετε ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 7 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά τα λουκάνικα.Βήμα 3
Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε τις πατάτες και μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ απαλά.Βήμα 4
Στο τέλος πασπαλίζετε με το θυμάρι και το μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή