Τάρτες που θα σερβίρετε ένα ωραίο κυριακάτικο πρωινό στους αγαπημένους σας ή σε ένα φιλικό κάλεσμα.
Υλικά
- 350γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200γρ. βούτυρο φρέσκο, αγελαδινό
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 αβγό
- 4-5 κουτ. σούπας νερό παγωμένο
- λίγο βούτυρο για να αλείψετε τα φορμάκια
- 600γρ. ανθότυρο φρέσκο
- 2 αβγά
- 6 ντοματάκια cherry, για τη διακόσμηση
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κρεμμύδι μικρό, τριμμένο στον τρίφτη
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι
- αλάτι, πιπέρι
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε τους γάντζους στο μίξερ και χτυπάτε το βούτυρο με το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε σιγανή ταχύτητα μέχρι το μίγμα σας να μοιάζει σαν να έχει σβολιάσει. Τότε ρίχνετε το αβγό και κουταλιά κουταλιά το νερό, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι το μίγμα σας να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.Βήμα 2
Κάνετε τη ζύμη μια μπάλα και τη φυλάτε σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε. Τη χωρίζετε σε έξι ίσα μέρη που πλάθετε σε μπαλάκια.Βήμα 3
Ανοίγετε ξεχωριστά το κάθε μπαλάκι σε χοντρό φύλλο πάχους 0,5 εκ. περίπου. Βουτυρώνετε έξι ατομικές φόρμες τάρτας και τοποθετείτε τη ζύμη μέσα στις φόρμες, πιέζοντας με το δάχτυλό σας για να πάρει η ζύμη το σχήμα τους.Βήμα 4
Για τη σάλτσα: σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και, μόλις αρχίσει να ροδίζει, προσθέτετε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, το ξίδι και το αλατοπίπερο. Τη βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι ο όγκος της να μειωθεί στο μισό και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.Βήμα 5
Για τη γέμιση: σε ένα μεγάλο μπολ λιώνετε το ανθότυρο με ένα πιρούνι. Προσθέτετε τα αβγά, τη σάλτσα ντομάτας που ετοιμάσατε και αλατοπιπερώνετε ελαφρά. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Βήμα 6
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Γεμίζετε τις τάρτες σας με το μίγμα και στο κέντρο της καθεμίας βάζετε από ένα ντοματάκι cherry. Αραδιάζετε τα φορμάκια σε ταψί, σκεπάζετε τις τάρτες με ένα κομμάτι λαδόκολλας και ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά. Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και ψήνετε για 10-15 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Τις σερβίρετε χλιαρές σε πιάτα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb