Τα πιο νόστιμα ταρτάκια με σφολιάτα, σολομό και Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ. Απολαυστικά σε κάθε μπουκιά.

Υλικά
- 500 γρ. φρέσκος σολομός
- 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κουτ. σούπας άνηθος
- 2 κουτ. σούπας σχοινόπρασο
- ξύσμα από μισό λεμόνι
- 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 100 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
Tips
- *Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ψήνετε τον σολομό στους 180°C για περίπου 25 λεπτά βάζοντας του αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώτας το γάλα και την κρέμα γάλακτος, προσθέτετε τα μυρωδικά και ανακατεύετε.
Βήμα 3
Κόβετε τη σφολιάτα με στρογγυλό κουπάτ και τη βάζετε σε 10-12 στρογγυλά φορμάκια κατάλληλα για ψήσιμο.
Βήμα 4
Μοιράζετε τον σολομό και απλώνετε από πάνω την μπεσαμέλ. Ψήνετε στους 170°C για περίπου 25 λεπτά.