Μια τάρτα, εύκολη, γρήγορη, νόστιμη. Κι ένας ταχύτατος τσιπουρομεζές επίσης!
Υλικά
- 3 αβγά
- 50ml γάλα
- 120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 200γρ. σαρδέλες του κουτιού σε σάλτσα ντομάτας
- 1 ματσάκι μικρό μαϊντανό ψιλοκομμένο
- πιπέρι
Tips
- Αντί για σαρδέλες μπορείτε να βάλετε τόνο ή σκουμπρί σε σάλτσα ντομάτα. Από αρώματα, βάζετε ό,τι σας βρίσκεται. Εκτός από τον μαϊντανό, ταιριάζει ο ξερός και ο φρέσκος βασιλικός, το ξερό ή φρέσκο θυμάρι και η ρίγανη, η ματζουράνα, αλλά και ο ξερός δυόσμος.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το αλεύρι και το τυρί. Προσθέτετε στο μίγμα τις σαρδέλες με τη σάλτσα τους και τον μαϊντανό.Βήμα 2
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια ταρτιέρα και αδειάζετε ομοιόμορφα το μείγμα στη βάση της. Ψήνετε για 30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει η ζύμη.Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή