Το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού γίνεται μια νόστιμη τάρτα
Υλικά
- 130γρ. βούτυρο
- 250γρ. αλεύρι
- 1 κρόκο αβγού
- ελάχιστο νερό
- 2 πεπονάκια μικρά, στρογγυλά, όχι πολύ μαλακά
- 1½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 4 κουτ. σούπας πούδρα από ασπρισμένα αμύγδαλα
- 150γρ. αμύγδαλα φιλέ, ελαφρά καβουρδισμένα
- 1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 80γρ. βούτυρο
- 2 αβγά
Για τη ζύμη της τάρτας
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε την τάρτα. Τρίβετε το βούτυρο με το αλεύρι και ανακατεύετε τον κρόκο. Ζυμώνετε ρίχνοντας λίγες σταγόνες νερό, μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.Βήμα 2
Τη σκεπάζετε με μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα. Την ανοίγετε φύλλο και τη μεταφέρετε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, καλύπτοντας και τα πλαϊνά.Βήμα 3
Την τρυπάτε με το πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και τη σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Βάζετε από πάνω μερικά φασόλια και τη μισοψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά. Τη βγάζετε από το φούρνο και πετάτε αλουμινόχαρτο και φασόλια.Βήμα 4
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση. Ανακατεύετε σε μπολ τα αβγά, 1 φλιτζάνι από τη ζάχαρη, την πούδρα αμυγδάλου και την κρέμα γάλακτος.Βήμα 5
Καλύπτετε την τάρτα με το μίγμα της κρέμας και την ξαναβάζετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.Βήμα 6
Καθαρίζετε τα πεπόνια και τα κόβετε σε λεπτές φετούλες πάχους 2 εκ. Λιώνετε το βούτυρο σε τηγάνι πάνω σε δυνατή φωτιά και τις σοτάρετε πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη ζάχαρη. Τις γυρίζετε έτσι ώστε για να καλυφθούν απ’ όλες τις πλευρές με το βούτυρο και να καραμελώσουν. Όταν κρυώσει η τάρτα, τοποθετείτε ακτινωτά τις καραμελωμένες φέτες πεπονιού, πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα φιλέ και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb