Η πρότασή μας συνδυάζει τα μανιτάρια με σπανάκι και τυρί για να γίνουν μια νόστιμη γέμιση τάρτας, πέρα από τις συνηθισμένες. Φυσικά, μπορείτε να φτιάξετε και τη δική σας ζύμη για τη βάση τάρτας αλλά, αν ο χρόνος δεν σας παίρνει, υπάρχει και η λύση της έτοιμης.
Υλικά
- 1 φύλλο ζύμης για τάρτα ή κουρού
- 500γρ. μανιτάρια φρέσκα, σε φετούλες
- 300γρ. σπανάκι καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- 2 αβγά
- 250γρ. κασέρι και γραβιέρα τριμμένα, ανακατεμένα
- 2 κουτ. σούπας άνηθο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε και το λιωμένο σκόρδο. Προσθέτετε τα μανιτάρια και μετά το σπανάκι. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να πιουν τελείως τα υγρά τους. Την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.Βήμα 2
Χτυπάτε ελαφρά τα αβγά με τον άνηθο και τα ανακατεύετε με τα τυριά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.Βήμα 3
Βγάζετε το φύλλο της ζύμης από τη συσκευασία του και το ανοίγετε στον πάγκο σας. Το αναποδογυρίζετε μαζί με το σελοφάν της συσκευασίας του μέσα στην ταρτιέρα σας και σκεπάζετε με αυτό τον πάτο και τα πλαϊνά της. Αλείφετε την επιφάνειά του με μουστάρδα. Απλώνετε από πάνω το μίγμα μανιταριών – σπανακιού και περιχύνετε με το μίγμα αβγών και τυριών. Ψήνετε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ξεροψηθεί η ζύμη και να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή