Μια εντυπωσιακή τάρτα για το πασχαλινό τραπέζι, που συνδυάζει το λάχανο με τα μανιτάρια. Η συνταγή απογειώνεται χάρη στα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ.
Υλικά
- 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 150 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο μαλακό, κομμένο σε κυβάκια
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1-2 κουτ. σούπας κρύο γάλα ή κρύο νερό
- 300 γρ. λάχανο λευκό ψιλοκομμένο
- 50 γρ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 συσκευασία Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ
- 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- 150 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) σκληρό τυρί (προαιρετικά)
Για μια ταρτιέρα διαμέτρου 24-26 εκ.
Για την τάρτα
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την τάρτα μέχρι να γίνει μία ομοιογενής ζύμη, την οποία αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα στο ψυγείο. Κρατάμε 50 γρ. περίπου από τη ζύμη και την υπόλοιπη την ανοίγουμε και την απλώνουμε σε ταρτιέρα διαμέτρου 24-26 εκ. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180°C.
Βήμα 2
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το λάχανο μαζί με το βούτυρο και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 15 λεπτά. Τα προσθέτουμε στον έτοιμο πουρέ και ανακατεύουμε απαλά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω στην τάρτα. Εαν θέλουμε μια πιο πικάντικη γεύση, μπορουμε να προσθέσουμε στη ζύμη τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας. Με τη ζύμη που έχετε κρατήσει, δημιουργούμε κορδόνια τα οποία βάζουμε πάνω από τη γέμιση. Ψήνουμε στους 170°C για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 3
Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός από τα φυτικά ροφήματα Fytro, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα.