Δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου η προετοιμασία αυτής της τάρτας αφού θα χρησιμοποιήσετε έτοιμο φύλλο της επιλογής σας. Λίγη υπομονή μόνο με τα κρεμμύδια…
Υλικά
- 1 φύλλο έτοιμης ζύμης για τάρτες ή ζύμη κουρού ή σφολιάτα
- 750γρ. κρεμμύδια σε φέτες
- 150γρ. μπλε τυρί χοντροτριμμένο
- 150γρ. ανθότυρο, λιωμένο με πιρούνι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας φασκόμηλο φρέσκο ή 1 κουτ. σούπας ξερό
- πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Tips
- Για να γλιτώσετε το κλάμα καθώς θα καθαρίζετε τα κρεμμύδια, βάλτε τα μισή ωρίτσα πριν στο ψυγείο, ύστερα ξεφλουδίστε τα και αφήστε τα σε λεκανίτσα με κρύο νερό πριν τα κόψετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεματάτε τα κρεμμύδια μέσα σε μια λεκάνη με καυτό νερό. Μετά τα στραγγίζετε, τα βάζετε κάτω από τρεχούμενο νερό να κρυώσουν, αφαιρείτε με ευκολία την εξωτερική φλούδα και τα κόβετε σε φέτες.Βήμα 2
Βάζετε στη φωτιά και ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι αντικολλητικό. Ρίχνετε και σοτάρετε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Ενδιάμεσα τα αλατίζετε. Αφήνετε να κρυώσουν και ετοιμάζετε τη ζύμη σας.Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Ανοίγετε το φύλλο της ζύμης που θα αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και την απλώνετε σε μια παραλληλόγραμμη ταρτιέρα ή ταψάκι.Βήμα 4
Πασπαλίζετε τα σοταρισμένα κρεμμύδια με φασκόμηλο και πιπέρι και τα απλώνετε πάνω από τη ζύμη της τάρτας. Ανακατεύετε το μπλε τυρί με το ανθότυρο και απλώνετε το μίγμα από πάνω. Ψήνετε την τάρτα για 35-40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει η ζύμη της τάρτας και να πάρει χρώμα.Βήμα 5
Σερβίρετε την τάρτα σαν πρώτο πιάτο μαζί με μια πράσινη σαλάτα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb