Μία νόστιμη τάρτα με κρέμα βανίλιας, που φτιάχνετε με προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ.

Υλικά
- 250 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 125 γρ. βούτυρο σε μικρούς κύβους, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κρόκο αβγού
- ¼ φλιτζανιού γάλα ή νερό (50ml)
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
- λίγο βούτυρο για το άλειμμα της ταρτιέρας
- 1 φακελάκι Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 660 ml γάλα
- 45 γρ. ζάχαρη
- λίγα μύρτιλα
Για τη ζύμη
Για την κρέμα βανίλιας
Για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη ζύμη: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με μια μαρίζ το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να αποκτήσει μορφή κρέμας. Προσθέτουμε το αλάτι, τον κρόκο αβγού και το γάλα (ή το νερό) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά. Κοσκινίζουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ επάνω από το μπολ με το βούτυρο, «δουλεύοντας» παράλληλα τα υλικά με τα δάχτυλά σας, ώστε να αποκτήσουμε μια εύπλαστη ζύμη. Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Βήμα 2
Για την τάρτα: Ξετυλίγουμε τη ζύμη και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά για να ζεσταθεί ελαφρώς και να μαλακώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Βήμα 3
Επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 28-30 εκ., δηλαδή λίγο μεγαλύτερη από τη διάμετρο της ταρτιέρας. Βουτυρώνουμε την ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο στο σκεύος, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα. Βάζουμε την ταρτιέρα στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να ροδίσει καλά. Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει.
Βήμα 4
Για την κρέμα: Ετοιμάζουμε την Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου.
Βήμα 5
Η συναρμολόγηση: Γεμίζουμε την τάρτα με την Άνθος Αραβοσίτου με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και βάζουμε στο ψυγείο. Όταν παγώσει γαρνίρουμε με λίγα μύρτιλα.