Η πιο νόστιμη τάρτα εποχής για το πασχαλινό τραπέζι με φράουλες και ανάλαφρη Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ.
Υλικά
- 300γρ. βούτυρο φρέσκο
- 500γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 2 αυγά
- 4-5 κουτ. σούπας νερό
- 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 400ml γάλα
- 500γρ. φράουλες
- λίγα φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Για τη διακόσμηση
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, τη ζάχαρη και το αλάτι σε σιγανή ταχύτητα, μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Προσθέτουμε τα αυγά και το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Βήμα 2
Κάνουμε τη ζύμη «μπάλα» και τη φυλάμε στο κάτω μέρος του ψυγείου σκεπασμένη με μεμβράνη για 1-2 ώρες.
Βήμα 3
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο πάχους 0,5εκ. περίπου, τρεις πόντους μεγαλύτερο σε διάμετρο από τον πάτο της φόρμας μας.
Βήμα 4
Βουτυρώνουμε τη φόρμα και απλώνουμε μέσα τη ζύμη, να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά. Κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει τριγύρω και ψήνουμε στον φούρνο στους 170°C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Τη βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσει λίγο, την ξεφορμάρουμε και την αφήνουμε πάνω σε σύρμα να κρυώσει εντελώς.
Βήμα 5
Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα.
Βήμα 6
Πλένουμε, στεγνώνουμε καλά και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις κόβουμε σε φέτες και γαρνίρουμε με αυτές όμορφα όλη την επιφάνεια της τάρτας. Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος. Πριν σερβίρουμε μπορούμε να ρίξουμε λίγα φύλλα δυόσμου στην επιφάνεια της τάρτας.