Μια διαφορετική γλυκιά τάρτα, με τραγανή βάση από παξιμάδι και κρέμα από ανθότυρο. Η συνταγή απογειώνεται από τη γεύση και το άρωμα της χειροποίητης μαρμελάδας φράουλα evlogia, από ολόκληρα φρούτα κομμένα στο χέρι, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, πηκτίνες και συντηρητικά.
Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε νερό. Βάζουμε τα υλικά της κρέμας, εκτός από το γιαούρτι, στον κάδο ενός μπλέντερ και χτυπάμε. Έπειτα, ζεσταίνουμε ελαφρά ελάχιστο νερό και λιώνουμε τις ζελατίνες. Τις ρίχνουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι.
Σπάμε τα παξιμάδια να γίνουν φρυγανιά και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Στρώνουμε το μίγμα σε μια στρογγυλή βάση και πατάμε καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 140 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και στρώνουμε την κρέμα από πάνω.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες και τέλος γαρνίρουμε στην κορυφή με τη μαρμελάδα φράουλα
evlogia.
Διαδικασία
Βήμα 1
Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε νερό. Βάζουμε τα υλικά της κρέμας, εκτός από το γιαούρτι, στον κάδο ενός μπλέντερ και χτυπάμε. Έπειτα, ζεσταίνουμε ελαφρά ελάχιστο νερό και λιώνουμε τις ζελατίνες. Τις ρίχνουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε. Τέλος, προσθέτουμε το γιαούρτι.
Βήμα 2
Σπάμε τα παξιμάδια να γίνουν φρυγανιά και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο και τη ζάχαρη. Στρώνουμε το μίγμα σε μια στρογγυλή βάση και πατάμε καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 140 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και στρώνουμε την κρέμα από πάνω.
Βήμα 3
Αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες και τέλος γαρνίρουμε στην κορυφή με τη μαρμελάδα φράουλα
evlogia.