Η χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα όχι με γέμιση, αλλά ως γέμιση σε πληθωρική τάρτα με υπέροχο φύλλο που θα φτιάξετε με Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ.
Υλικά
- 250γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 1 κουτ. γλυκού κοφτή αλάτι
- 250γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κυβάκια
- ¼ φλιτζανιού νερό παγωμένο
- 400γρ. φιλέτο γαλοπούλας σε λεπτά μπαστουνάκια
- 300γρ. μανιτάρια λευκά, σε φέτες
- 150γρ. κεφαλογραβιέρα
- 200γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 2/3 φλιτζανιού γάλα
- 3 αβγά
- ½ φλιτζάνι σχοινοπρασο ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- πάπρικα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε στο κάδο του μίξερ το μισό Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το αλάτι και ρίχνετε τα κυβάκια από το κρύο βούτυρο σταδιακά, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα.
Βήμα 2
Όταν έχετε ρίξει όλο το βούτυρο, δυναμώνετε στη μεσαία ταχύτητα και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί όλο το βούτυρο. Χαμηλώνετε ξανά την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και στη συνέχεια το παγωμένο νερό. Ανακατεύετε ελάχιστα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια πλάθετε λίγο τη ζύμη με τα χέρια, την κάνετε μπάλα, την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βήμα 3
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τη γαλοπούλα με τα μανιτάρια. Τα αλατοπιπερώνετε και τα αποσύρετε από τη φωτιά.
Βήμα 4
Σε βαθύ μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα. Προσθέτετε το μίγμα με τη γαλοπούλα και τα μανιτάρια, καθώς και τα τυριά. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και προσθέτετε το σχοινόπρασο και πάπρικα. Ανακατεύετε καλά.
Βήμα 5
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή ταρτιέρα, ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια και απλώνετε στην ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά.
Βήμα 6
Ρίχνετε τη γέμιση μέσα στην ταρτιέρα και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο ακόμη σχοινόπρασο.