Μια τάρτα που συνδυάζει αρμονικά το μπρόκολο με τα 4 τυριά. Η επιτυχία της είναι σίγουρη χάρη στα προīόντα ΓΙΩΤΗΣ.
Υλικά
- 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 150 ml νερό χλιαρό
- 12 γρ. (1/2 κυβάκι) Φρέσκια Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ
- 15 γρ. (3 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
- Λίγο αλάτι
- Λίγη Ζάχαρη
- 700 γρ. μπρόκολο
- 2 φακέλους Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ (η συσκευασία περιέχει μέσα 3)
- 1 λίτρο γάλα
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. μπλε τυρί ή γκοργκοντζόλα, λιωμένο με πιρούνι
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης, χοντροτριμμένη
- 1 αυγό
- 25 γρ. βούτυρο + λίγο επιπλέον για το ταψί
Για 4-6 άτομα
Για τη βάση
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης με τον γάντζο για 10 λεπτά περίπου και στη συνέχεια τη στρώνουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκατοστών.
Βήμα 2
Κόβουμε το μπρόκολο σε ματσάκια και το βράζουμε για 5-10 λεπτά σε μια κατσαρόλα. Στη συνέχεια, αφού το σουρώσουμε, το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο για ακόμη 5 λεπτά. Και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 4 τυριά και ρίχνουμε μέσα και ένα αυγό. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 4
Ρίχνουμε το μείγμα τυριών μέσα στο τηγάνι μας και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα. Το ρίχνουμε πάνω στην στρωμένη ζύμη και στο τέλος ρίχνουμε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στους 180°C.