Μια εύκολη έξτρα τυρένια τάρτα που γίνεται μέχρι να καθαρίσετε τη σαλάτα. Ιδανική για πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και… τσιμπολόγημα!
Υλικά
- 1 συσκευασία έτοιμο φύλλο ζύμης για τάρτα
- 300 ml κρέμα γάλακτος Milbona 30% λιπαρά
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. Stilton μπλε τυρί Deluxe, λιωμένο με πιρούνι
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π. Γάλπο, χοντροτριμμένη
- 2 αβγά
- 50 γρ. καρυδόψιχα
- λίγο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- λίγο βούτυρο για το ταψί
- λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Βουτυρώνετε μια στρογγυλή ταρτιέρα ή ένα μακρόστενο ταψάκι και απλώνετε μέσα το φύλλο ζύμης για τάρτα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλαϊνά.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τα αβγά και ανακατεύετε μέσα πρώτα το τυρί κρέμα, μετά το μπλε τυρί, την παρμεζάνα και τέλος, τη γραβιέρα.
Βήμα 3
Απλώνετε το μίγμα ομοιόμορφα μέσα στην τάρτα, πασπαλίζετε με τα καρύδια και το σχοινόπρασο και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν η ζύμη και η γέμιση της τάρτας.
Βήμα 4
Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε σε κομμάτια που συνοδεύετε με λίγη ρόκα στο πλάι.