Μια αλμυρή τάρτα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και γεμίζει με κολοκύθα, τυρί ρικότα και αρωματικό πέστο. Υπέροχο πρώτο πιάτο για ένα φιλικό τραπέζι, αλλά και σαν καθημερινό σνακ για όλη την οικογένεια, αφού με το έτοιμο φύλλο σφολιάτας χρειάζεστε μόνο 40 λεπτά για να την ετοιμάσετε. Δείτε πώς να ετοιμάσετε τις προτάσεις μας, χρησιμοποιώντας τα σκεύη τoυ Cook-Shop.
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 100 γρ. ρικότα
- 4 κουτ. σούπας πέστο βασιλικού
- 1 μικρή στρογγυλή κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, χωρίς τους σπόρους, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 50 γρ. ρόκα
- 1 κουτ. σούπας κουκουνάρι, καβουρδισμένο
- 20 γρ. παρμεζάνα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ξετυλίγουμε τη σφολιάτα σε έναν ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο, τη μεταφέρουμε προσεκτικά σε μια ταρτιέρα με στρωμένο χαρτί ψησίματος και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε μαζί τη ρικότα , το μισό πέστο και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 2
Βγάζουμε τη σφολιάτα από το ψυγείο και με τη βοήθεια ενός διατρητή ζύμης κάνουμε τρύπες παντού, ώστε να μη φουσκώσει κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Απλώνουμε με σπάτουλα το μείγμα της ρικότας παντού, ομοιόμορφα.
Βήμα 3
Τοποθετούμε την κολοκύθα σε όλη την επιφάνεια σε κυκλικό σχήμα, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 25´-30΄ στον φούρνο, μέχρι η τάρτα να ροδίσει και η κολοκύθα μας να έχει ψηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει για 5΄. Γαρνίρουμε με τη ρόκα, το υπόλοιπο πέστο, το κουκουνάρι και την παρμεζάνα. Σερβίρουμε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί!
Φωτογραφία: James Lee